Verzuimbegeleiding

Goede verzuimbegeleiding zorgt ervoor dat zieke medewerkers weer snel aan de slag kunnen. Maar hoe kun jij als HR-professional of verzuimcoördinator het gesprek hierover voeren op een goede manier? Een goed inzicht waarom medewerkers verzuimen is dan van cruciaal belang.

Het terugdringen van verzuim is een verantwoordelijkheid van werkgevers en medewerkers. WZW ondersteunt werkgevers daarbij door hen te faciliteren het gesprek aan te kunnen gaan met de (zieke) medewerker en deze te begeleiden terug naar werk. Dat doen we met een geïntegreerd palet van activiteiten waar leden van WZW aan kunnen deelnemen.

Door het jaar heen organiseren wij vanuit het thema Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit themabijeenkomsten. Ook verzuimgerelateerde onderwerpen kunnen aan de orde komen. Houd hiervoor onze evenementenpagina en onze maandelijkse nieuwsbrief in de gaten.

Leernetwerk Verzuim

WZW faciliteert daarnaast het leernetwerk Verzuim. Tijdens deze bijeenkomsten worden gezamenlijke ziekteverzuim vraagtukken vanuit de regionale arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn besproken. Centraal staat de koppeling van cijfers, theorie, onderzoek en praktijk. Er is ruimte tot het delen van best practices. Zet alvast in je agenda:

• 18 oktober 2022 Leernetwerk Verzuim

Online koffiebreak

In samenwerking met Vitaal Verder organiseren we regelmatig een online koffiebreak Verzuim. In een laagdrempelige setting kun jij als HR-professional en/of verzuimcoördinator jouw vragen stellen over de nieuwste ARBO-ontwikkelingen, verzuimregelingen of de gelegenheid krijgen om casuïstiek te bespreken. Jij krijgt de mogelijkheid je vragen te stellen én door de vragen en inbreng van andere deelnemers leer je van elkaar. Zet de onderstaande koffiebreaks vast in je agenda:

• 13 oktober 2022
• 14 december 2022

Helpdesk verzuim

Vitaal Verder adviseert onze leden bij individuele vragen over ingewikkelde casuïstiek. De Helpdesk Verzuim kun je inzetten voor gratis advies voor jouw ziekteverzuim gerelateerde onderwerpen en vragen. Daarnaast krijg je 20% korting op arbeidsdeskundig advies.

Concreet over:

  • Ondersteuning, advies en het verkrijgen van handvatten door een expert, in jouw vragen binnen casuïstiek. Lees hier een voorbeeldcasus.
  • Het helpen interpreteren en op een juiste manier toepassen van (nieuwe) regelingen en UWV- of cao aanpassingen/afspraken.
  • Check hier de mogelijkheden en voordelen die de Helpdesk Verzuim jou kan bieden.

In the spotlight

Helpdesk Verzuim

Stel jij als HR-professional jezelf wel eens de vraag: hoe zat het ook alweer? Is er nieuwe wet- en regelgeving waar ik rekening mee moet houden? Onderneem ik de juiste stappen? Of denk je wel eens: een spanningspartner zou nu welkom zijn of kon ik maar even snel deskundig advies van een expert inwinnen. Helpdesk Verzuim kan hierin voorzien!

Helpdesk Verzuim
Lees verder

Onze leden

NEO Huisartsenzorg
Compleet Mensenwerk
Interzorg
Etil research group
Maatman Zorggroep
Pleyade
GSBB
Stichting de Rozelaar
Health valley
Tech@doptie
Kalorama
Icare
Jeugdbescherming Gelderland
KION
Norschoten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Rijnstate ziekenhuis
Acare Thuiszorg
TOPFIT
Pro Persona
Jah Jireh Woonzorg
Luciver
Gasthuis St Jan De Deo
Karakter

Overige projecten van: Thema Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit