WZW e-zine Generatie Z: hun talent en kracht zien

12 dec 2023

Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag naar (steeds meer en complexere) zorg en ondersteuning, is aandacht voor instroom en behoud van generatie Z heel belangrijk. Voor werkgevers in Zorg en Welzijn de uitdaging te weten welke behoeften deze groep jonge professionals heeft om ze enthousiast en gemotiveerd aan boord te houden van hun organisatie.

Opgegroeid in een tijdperk waarin technologische en digitale veranderingen zich razendsnel opvolgen, is vernieuwingsdrang bij GenZ’ers niet vreemd. De veranderkracht van deze generatie biedt kansen om de zorg en maatschappelijke dienstverlening anders te organiseren. GenZ kan ons helpen in het navigeren naar het anders beantwoorden van de vraag naar zorg en ondersteuning. En daarmee te vernieuwen naar een toekomstbestendige arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn.

Win-winsituatie creëren

Dit e-zine geeft informatie over en biedt inspiratie op wat je als werkgever kunt doen om het talent en de kracht te zien van GenZ. Het openstaan voor de kansen, wensen en ideeën van deze doelgroep en het samen buiten de bestaande structuren durven denken, gaat onze sector veel opleveren. En daarmee kunnen we gezamenlijk een win-winsituatie in te creëren.

GenZ komt ook zelf aan het woord, we geven inzicht in handelingsperspectief voor werkgevers, inspireren met een gesprek tussen generaties in een podcast en informeren je over hoe WZW haar leden faciliteert. Laat je inspireren, zoek verbinding en kom in actie!

Lees ons e-zine hier!