Sterk in je werk

Met de oplopende arbeidsmarkttekorten moeten we alles op alles zetten om iedere professional te behouden. WZW biedt haar leden daartoe concrete ondersteuning met Sterk in je werk. Is het voor jouw organisatie niet altijd haalbaar of wenselijk de behoudsinterventies gericht op stilstaan bij de loopbaan, talentontwikkeling, arbeidsmarktfitheid en vitaliteit van je medewerkers te organiseren? Maak dan gebruik van de mogelijkheden van Sterk in je werk.

Sterk in je werk is een gratis impuls voor medewerkers in Zorg en Welzijn die hulp zoeken bij hun vragen over loopbaan, vitaliteit in werk en hun ontwikkeling, en mensen die de overstap naar de sector overwegen. Sterk in je werk – financieel mogelijk gemaakt vanuit het landelijke project Sterk in je werk – is in de afgelopen jaren een beproefde interventie geworden. Middels kortdurende coaching zijn inmiddels veel werkenden in Zorg en Welzijn geholpen met hun loopbaanvragen/ontwikkeling waardoor ze behouden blijven voor de sector.

Maatwerk

WZW heeft Sterk in je werk regionaal doorontwikkeld. Naast individuele coaching en zetten we het maatwerkgericht en geheel kosteloos voor onze leden in. Bijvoorbeeld in de vorm van de in company Sterk in je werk inspiratiecarrousel en de in company losse workshops. Gericht op talent in kaart, het vergroten van werkplezier en duurzame inzetbaarheid.

De voordelen van de mogelijkheden van Sterk in je werk is dat wij jou als werkgever volledig in de organisatie, projectmanagement en communicatie ontzorgen. Daardoor vraagt het slechts een minimale inspanning van jouw organisatie.

De carrousel is in de afgelopen jaren door deelnemers beoordeeld met een 8.2! Benieuwd naar de ervaringen en resultaten van andere organisaties? Bekijk hier de video van Attent Zorg en Behandeling.

De mogelijkheden van Sterk in je werk voor leden van WZW op een rij:

1) Inspiratiecarrousel (in company)

Bij de inspiratiecarrousel laten we jouw medewerkers in één middag stilstaan bij hoe zij in hun werk staan, waar zij energie van krijgen, welke (onbenutte) talenten ze hebben en willen inzetten. De carrousel bestaat uit verschillende onderdelen. We zetten daarmee in op het vergroten van het werkplezier en werkvermogen van je medewerkers. Zo draagt het bij aan behoud. Deze middag geeft energie!

Aantal deelnemers: 20 – 24 deelnemers
Tijdsduur bijeenkomst: 4 uur
Inhoud: Online loopbaantest (inzicht in voorkeursstijlen), persoonlijk loopbaangesprek en twee workshops (50 minuten).
Workshops: Keuze uit diverse workshops. Zie hieronder voor een overzicht van workshops.
Voordelen: Geheel kosteloos gefaciliteerd en georganiseerd door WZW.

NB: De carrousel kan ook voor een groep medewerkers van meerdere organisaties georganiseerd worden.

2) Losse workshops (in company)

Onze Sterk in je werk coaches komen verzorgen voor een groep medewerkers twee workshops gericht op vitaliteit, werkplezier en duurzame inzetbaarheid. De deelnemers kunnen na afloop een afspraak maken voor één of twee individuele gesprekken met een coach. De light variant is minder tijdsintensief en omvat één workshop naar keuze, met nadien de optie voor één of twee gesprekken. We kunnen hiermee volledig op maat aansluiten op de behoefte van jouw organisatie.

Aantal deelnemers: Minimaal 8 deelnemers.
Optioneel: twee groepen van minimaal 8 personen parallel aan elkaar.
Tijdsduur workshop: 2,5 uur
Inhoud: Twee workshops en nadien mogelijkheid voor een of twee individuele gesprekken. De light variant bestaande uit één workshop op locatie. Met nadien de mogelijkheid tot één of twee gesprekken met een coach.
Workshops: Keuze uit diverse workshops. Zie hieronder voor een overzicht van workshops.

Voordelen: Geheel kosteloos gefaciliteerd en georganiseerd door WZW. Minder tijdsintensief en eenvoudiger te plannen dan de carrousel.

3) Individueel traject (op locatie of bij WZW)

Medewerkers kunnen zich altijd individueel aanmelden via www.sterkinjewerk.nl voor een individueel traject. Ze worden dan op basis van hun persoonlijke postcode ingedeeld in de regio. Het kan dus zijn dat individuele kandidaten worden gebeld door coaches van onze collega-werkgeversorganisaties in Noord-Gelderland, Utrecht of Noord-Brabant.

Deelname: Individueel op basis van vrijwilligheid.
Inhoud: Twee gesprekken en een test of drie gesprekken, afhankelijk van de loopbaanvraag.
Aanmelden: Via aanmeldformulier op www.sterkinjewerk.nl
Voorwaarden: Een individueel traject volgen en deelnemen aan de carrousel tegelijkertijd is niet toegestaan. Eén jaar na afronding van deelname aan Sterk in je werk kan een medewerker zich weer opnieuw aanmelden bij Sterk in je werk.

Onze leden

SPA Peutercentra
Pleyade
Youz B.V.
Klimmendaal
Provincie Gelderland
Icare
Siza
Zorgcentra De Betuwe
Compleet Mensenwerk
Liemerije
Tech@doptie
Kubuszorg B.V.
Pluryn
PGGM
GSBB
Iriszorg
De Kroon Zorg
Actief Zorg
HAN
Woonvorm De Passie
FCB
Acare Thuiszorg
Tilburg University
CNV collectief

Overige projecten van: Thema Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit