Sterk in je werk

Via Sterk in je werk kun jij als werkgever jouw medewerkers laten deelnemen aan de gratis loopbaanimpuls Sterk in je werk. Jouw medewerker krijgt de kans om samen met één van onze loopbaancoaches te kijken naar de mogelijkheden in de huidige functie en binnen de organisatie. En te ontdekken hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen, zich (nog) bewuster kunnen worden van hun kwaliteiten en op welke manier ze kunnen investeren in hun werkgeluk.
Een win-win situatie voor beiden. Voor jou als werkgever kan deze individuele coaching een mooie aanvulling zijn op hoe jij als werkgever goed voor je medewerkers zorgt, en zij daarmee goed voor zichzelf!

Het behouden van medewerkers is één van de belangrijkste uitdagingen én oplossingen voor het personeelstekort in zorg en welzijn. Sterk in je werk, zorg voor jezelf draagt bij aan behoud. Sinds eind 2016 hebben ruim 4500 kandidaten in onze regio gebruik gemaakt van de loopbaanimpuls Sterk in je werk. Dit zijn zowel individuele kandidaten, als kandidaten die hebben deelgenomen aan één van de Sterk in je werk Inspiratiecarrousels die wij voor onze leden organiseren. Lees hieronder de mogelijkheden van beide opties.

Individueel traject

De Sterk in je werk loopbaanimpuls is er voor medewerkers in Zorg en Welzijn die samen met één van onze loopbaancoaches kijken naar de mogelijkheden in de huidige functie en binnen de organisatie. Of die een volgende loopbaanstap overwegen en daar hulp bij kunnen gebruiken. Daarnaast kunnen ook potentiële medewerkers zich aanmelden. Bijvoorbeeld zij-instromers, studenten met een keuzemoment in hun opleiding en/of herintreders die willen onderzoeken of het werken in de sector bij hun past.

Via sterkinjewerk.nl kunnen geïnteresseerden zich eenvoudig en snel aanmelden. Eén van de loopbaancoaches neemt dan contact op voor het maken van een (online) afspraak. Zij zijn allemaal werkzaam binnen Zorg & Welzijn en maken gebruik van elkaars (grote) netwerk en expertise.
Individuele deelname bestaat uit maximaal twee contactmomenten en eventueel een werkstijlentest. Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar en op vrijwillige basis. Het is aan de medewerker zelf of en wat hij/zij deelt met jou als werkgever. Een inhoudelijke terugkoppeling is dus niet vanzelfsprekend.

Wat kun je als organisatie doen?

  • Download hier de Sterk in je werk communicatie toolkit
  • Plaats informatie over Sterk in je werk op o.a. intranet
  • Organiseer een Inspiratiecarrousel
  • Praat over aandacht voor de loopbaan van medewerkers tijdens een teamoverleg
  • Maak het onderdeel van persoonlijke ontwikkelingsplannen en jullie duurzaamheidsbeleid

Inspiratiecarrousel

Gun jij jouw medewerkers (nog) meer werkplezier en wil je hen helpen bij het zetten van stappen in hun ontwikkeling? Dat kan eenvoudig met de Sterk in je werk Inspiratiecarrousel! Samen met collega’s volgen medewerkers twee workshops waarin talenten en meer werkplezier centraal staan, een online test die meer inzicht geeft in hun voorkeur voor werkstijl én een individueel gesprek met een loopbaancoach waarbij hun loopbaanvraag centraal staat. En dat allemaal binnen in één dagdeel.

De carrousel is in de afgelopen jaren door deelnemers beoordeeld met een 8.2! Benieuwd naar de ervaringen en resultaten van andere organisaties? Bekijk hier de video van Attent Zorg en Behandeling.

Inspiratiecarrousel - Incompany

De Sterk in je werk Inspiratiecarrousel vindt plaats bij jou op locatie. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Een aantal van onze ervaren loopbaancoaches komt naar jouw organisatie toe om samen met de deelnemende medewerkers aan de slag te gaan met persoonlijke (loopbaan)coaching. In vier workshoprondes, waarin persoonlijke bewustwording centraal staat, begeleiden de coaches de deelnemers in hun loopbaanvraag.

De Inspiratiecarrousel organiseren we in nauwe samenwerking met jou als werkgever. Jij zorgt ervoor dat de activiteit intern bekend wordt gemaakt en faciliteert de ruimtes. Uiteraard ondersteunen wij waar mogelijk. Zo is er een communicatietoolkit beschikbaar die jullie helpt om medewerkers te interesseren voor deelname.

Samen bespreken we de wensen en uiteenlopende mogelijkheden. Een team van loopbaancoaches staat vervolgens klaar om jouw medewerkers te helpen met coaching tijdens een inspiratie-ochtend of -middag op maat!
Aan deze bijeenkomst (dagdeel van 4 uur) kunnen maximaal 24 medewerkers deelnemen, het minimum aantal is 20 medewerkers. Uit ervaring weten we dat juist de onderlinge uitwisseling van ervaringen als meerwaarde wordt gezien door de deelnemers.

Inspiratiecarrousel - Hybride variant

Naast de reguliere Inspiratiecarrousel bieden wij ook een hybride variant aan. Aan deze carrousel kunnen 12 – 14 medewerkers deelnemen. Tijdens de fysieke bijeenkomst bieden wij 2 workshops aan. Hieraan voorafgaand maken de deelnemers online een werkstijlentest en hebben ze een (online) loopbaangesprek. Deze vorm is ideaal voor kleinere organisaties!

Programma op maat

Het is ook mogelijk om slechts een deel van het programma aan te bieden aan de werknemers vanuit Sterk in je werk. Bijvoorbeeld tijdens themadagen binnen jouw organisatie. Denk hierbij aan een workshop in het kader van vitaliteit/duurzame inzetbaarheid. Wil je hierover meer weten, neem dan zeker contact op!

Meer informatie & aanmelden

Neem voorafgaand aan deelname contact met ons op. De aanmeldingen voor de carrousels verlopen via Sterk in je werk/ WZW Loopbaanbegeleiding. We houden je op de hoogte van het aantal aanmeldingen. Net als bij het individuele impuls is ook deelname voor de In company Inspiratiecarrousel op vrijwillige basis.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Sterk in je werk jouw organisatie kan bieden? Lees de Werkgeversfolder en/of flyer Inspiratiecarrousel of neem contact op met Wendy Penning.

Workshopcarrousel – Onderwijs

In samenwerking met onderwijsorganisaties in Midden- en Zuid-Gelderland biedt WZW via Sterk in je werk studenten kosteloos drie workshops (in een carrousel) aan binnen één dagdeel. Met als doel dat zij (nog) beter nadenken over wie ze zijn en wat ze kunnen en willen, zich (nog) beter weten te presenteren op de arbeidsmarkt en ontdekken welke organisatie of branche het beste bij hen past.
De workshops zijn bedoeld voor eindejaars mbo- en hbo-studenten die een opleiding in Zorg en Welzijn volgen en die na hun examen willen gaan werken of nadenken over een vervolgstudie.
Er wordt gedurende een dagdeel gewerkt met groepen van minimaal 24 studenten. De workshops vinden plaats op de onderwijslocatie. Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met Wies Koopman.

Sterk in je werk werkt!

Sterk in je werk is in 2018 en 2021 door externe onderzoeksbureaus geëvalueerd. De resultaten uit deze onderzoeken én interviews van deelnemers, loopbaancoaches en projectleiders laten in deze factsheet zien dat Sterk in je werk werkt!

In the spotlight

Factsheet Sterk in je werk werkt

‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ helpt medewerkers in zorg en welzijn bij hun loopbaanvragen en is er voor iedereen die in deze sector werkt of (weer) wil werken. Inmiddels is het project twee keer door externe onderzoeksbureaus geëvalueerd. De resultaten uit deze onderzoeken en interviews van deelnemers, loopbaancoaches en projectleiders laten zien dat Sterk in je werk werkt!

Onze leden

Ziekenhuis Rivierenland
stmg
SWOA
Rijnstate ziekenhuis
Zorgcentrum Anker Logo
Youz B.V.
FNV
Philadelphia
Compleet Mensenwerk
Woonvorm De Passie
Zo Zijn
RST Zorgverleners
Pluryn
FCB
ROC rivor
Zorgcentrum Huize Rosa
100 uw welzijns en zorgnetwerk
Zideris
Driegasthuizengroep
Liemerije
Werkgevers Servicepunt
Stichting de Rozelaar
GSBB

Overige projecten van: Thema Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit