Interventies en tooling Duurzame inzetbaarheid

Het programma Duurzame inzetbaarheid (DI) bestaat uit een samenhang van interventies, tooling en activiteiten die elkaar versterken en aanvullen. Als HR-professional doe je kennis op in een bijeenkomst, krijg je handreikingen om interventies in je eigen organisatie toe te passen en wijzen wij je (nieuwe) beschikbare DI-tooling. Het helpt je op weg bij het voeren van een geïntegreerd DI-beleid binnen jouw organisatie.

Inspiratiebijeenkomsten

Eén van de activiteiten die wij door het jaar heen organiseren, zijn de inspiratiebijeenkomsten DI. Tijdens deze bijeenkomsten sluit WZW aan bij DI-vraagtukken die spelen op de regionale arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn en/ of sluiten we aan op de gezamenlijke vraagstukken van leden. Denk hierbij aan onderwerpen als mantelzorg, eigen regie op vitaliteit en gezondheid.

Centraal staat steeds de verbinding tussen theorie, onderzoek en praktijk. Er is ruimte voor het delen van praktijk ervaringen. Deelnemers van de bijeenkomsten worden gestimuleerd om in dialoog te gaan. Want dialoog zorgt voor inspiratie, inzicht, vergroten van bewustwording en te leren van elkaar. Je krijgt hierdoor meer grip op de aanpak binnen jouw organisatie.

Houd de evenementenkalender op onze site en onze maandelijkse nieuwsbrief in de gaten voor bijeenkomsten die voor jou relevant en interessant zijn.

Krachten bundelen in landelijk verband

In landelijk verband trekken de 13 regionale werkgeversorganisaties, waaronder WZW, gezamenlijk op. Inhoudsdeskundigen delen kennis, expertise en ervaring met elkaar. Waar mogelijk pakken we onderwerpen samen op en bundelen we krachten.
Een voorbeeld daarvan is de website www.gezondenzeker.nl. Daar vind jij als HR-professional alle relevante beleids- en praktijkinformatie op gebied van duurzame inzetbaarheid. De site combineert de nieuwste wetenschappelijke inzichten en instrumenten voor HRM & Beleid, met Gezond & Zeker tools, tips en praktijk­verhalen voor de professional op de werkvloer.

Onze leden

Stichting Multidisciplinair Eerstelijns Zorgcentrum
RST Zorgverleners
Jah Jireh Woonzorg
RIBW Arnhem & Veluwe Vallei
Sante Partners
Compleet Mensenwerk
GrandCare
Sint Maartenskliniek
Driegasthuizengroep
Radboudumc
Karakter
Siza
stmg
Etil research group
RegioPlus
SWOA
Huisartsen Gelderse Vallei
Werkgevers Servicepunt
Community of Care
Vilente
Stichting Rooz
Stichting Samen Zorgen
NKDI
Jeugdbescherming Gelderland

Overige projecten van: Thema Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit