7 jaar Sterk in je werk: met succes!

23 jan 2024

Onlangs is Sterk in je werk door een onafhankelijk onderzoeksbureau geëvalueerd. De resultaten uit deze onderzoeken en interviews van deelnemers, loopbaancoaches en projectleiders tonen in deze factsheet aan dat Sterk in je werk werkt! Deelnemers staan door Sterk in je werk weer in hun kracht: ze hebben meer werkplezier, werk dat bij hen past en hebben weer eigen regie op hun loopbaan. Ook voor werkgevers blijkt Sterk in je werk een effectieve interventie ter aanvulling op hun eigen HR-beleid en HR-activiteiten gericht op behoud, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Sterk in je werk draagt in hun ogen bij aan behoud van professionals, een gezonde doorstroom en bevordert het zij-instroom.

Sinds de start in 2016 hebben landelijk in totaal zo’n 53.000 mensen zich aangemeld voor een individueel loopbaantraject. Bijna 60 procent van de deelnemers werkt in Zorg en Welzijn. 22 Procent was werkzaam in een andere sector en 20 procent werkte niet. Naast loopbaantrajecten voor individuele kandidaten biedt WZW in onze regio ook Sterk in je werk inspiratiecarrousels en workshops. Onze loopbaancoaches komen hiervoor een dagdeel incompany. Ze geven een groep medewerkers (uit de betreffende organisatie of in combinatie met één of meerdere organisaties in de sector) twee workshops waarin talenten en meer werkplezier centraal staan. Daarnaast krijgen ze een online test die meer inzicht geeft in hun werkstijlen én een individueel gesprek met een loopbaancoach waarbij hun (loopbaan)vraag centraal staat. Het is ook mogelijk om een één of twee workshops te organiseren incompany via Sterk in je Werk. De invulling is in overleg met de werkgever. Werkgevers krijgen met de inzet van de inspiratiecarrousels en workshops laagdrempelig én gratis de mogelijkheid aandacht te geven aan de loopbaanvragen van hun medewerkers. WZW faciliteert de carrousels en ontzorgt werkgevers bij de organisatie.

Sinds eind vorig jaar hebben we ons Sterk in je werk coachingsteam kunnen uitbreiden met 4 ervaren loopbaancoaches. Hiermee hebben we een goede bezetting en voldoende flexibiliteit om zowel de aanvragen voor alle individuele trajecten als de inspiratiecarrousels! Loopbaancoaches Gerard de Winter en Beverly Rose worden ingezet op de individuele loopbaantrajecten. Coaches Leny van Rooijen en Rogier Berghauser Pont gaan meedraaien bij de carrousels en in de toekomst ook voor mogelijk andere activiteiten zoals events waarbij Sterk in je werk aanwezig is.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Sterk in je werk voor jouw organisatie? Neem contact op met Wendy Penning, w.penning@wzw.nl | 06 13 86 48 90 of kijk op wzw.nl.