Videopodcast Generatie Z – Generaties in gesprek

27 nov 2023

Werkgevers in Zorg en Welzijn staan voor de grote opgave om de arbeidsmarkt toekomstbestendig te maken. Dat vraagt om een andere manier van werken en organiseren. De komst van een nieuwe generatie professionals op de arbeidsmarkt brengt veel nieuwe kansen met zich mee. Hoe kunnen werkgevers die zo goed mogelijk benutten voor hun organisatie?

Aan tafel in deze podcast: de Thuiszorg Zusters, een snelgroeiende thuiszorgorganisatie die wordt bestuurd door twee jonge ondernemende en ambitieuze verpleegkundigen, onder wie de 24-jarige Sanne Theunissen.

Tafelhost Nienke Freije (projectmanager bij WZW, en tevens GenZ’er) ging met Sanne en haar collega’s Egbert Streefkerk (21), teamleider en coördinerend verpleegkundige, en Sylvia IJkhout (53), HR-manager, in gesprek. Ze ontrafelden wat Generatie Z kenmerkt en hoe dat zichtbaar wordt bij de Thuiszorg Zusters. Ze gingen daarnaast dieper in op wat de Thuiszorg Zusters doen om Generatie Z te behouden en hoe de samenwerking verloopt tussen verschillende generaties op de werkvloer.

Vooral in gesprek blijven gaan met elkaar en naar elkaar blijven luisteren, blijkt voor jong en oud de simpele maar effectieve manier om succesvol samen te werken. Egbert: ‘Soms botst het op hoe ik dingen geleerd heb en oudere collega’s het doen. Dan moet je echt samen kijken hoe je het weer op één lijn gaat krijgen.’ Kortom, een boeiend gesprek met mooie inzichten.

Deze videopodcast is een onderdeel van het WZW e-zine over generatie Z dat verschijnt in december 2023. Houd onze kanalen dus goed in de gaten de komende weken!

Beluister en bekijk de (video)podcast via: