Juridische helpdesk

Voor de ondersteuning van onze leden op het gebied van arbeidsrecht en ontslag, heeft WZW een samenwerking met Hanze advocaat | arbeidsrechtspecialisten in de zorg. Hanze advocaat adviseert meer dan 225 zorgorganisaties in heel Nederland op het gebied van arbeidsrecht en ontslag. WZW-leden kunnen gebruik maken van een gratis juridische helpdesk en er worden jaarlijks via WZW door Hanze advocaat gratis trainingen aangeboden. Daarnaast is er 5% korting voor onze leden op juridische ondersteuning. Met deze samenwerking faciliteren wij onze leden op juridisch vlak met alle kennis en kunde op het gebied van arbeidsrecht. Lees meer over de samenwerking op de site van Hanze advocaat.

Juridische helpdesk
Bij de juridische helpdesk gaat het om een exclusieve eerstelijns dienstverlening voor alle aangesloten organisaties. Je kunt 10 keer per jaar 20 minuten gratis overleg aanvragen. Bij de helpdesk kun je terecht met alle vragen rondom arbeidsrecht en ontslag. Ook vragen over het opstellen van een arbeidsovereenkomst, het wijzigingen van arbeidsvoorwaarden, min/max contracten en natuurlijk over problemen bij ziekte & re-integratie kun je hier stellen. De zorgadvocaten van de helpdesk helpen je graag. De juridische helpdesk is bereikbaar via 085 01 60 560.

Arbeidsrecht zonder Zorgen®
Speciaal voor zorgorganisaties heeft Hanze advocaat Arbeidsrecht zonder Zorgen®. Hiermee is de juridische kant van HR altijd op orde en voorkom je juridische problemen en kosten. En je maakt een grote slag in de professionaliteit van de HR afdeling.

Hanze Academy
Hanze advocaat weet alles van arbeidsrecht in de zorg. En dan niet alleen de kennis uit de boekjes, maar vooral de kunde in de praktijk. Vanuit de Hanze Academy worden jaarlijks tientallen webinars, masterclasses en (meerdaagse) opleidingen verzorgd. Zo blijf je als P&O adviseur, HR manager en leidinggevende scherp op het gebied van arbeidsrecht in de zorg en alles in het verlengde daarvan. Je kunt je per opleiding opgeven of een abonnement op Hanze Academy Unlimited nemen. Dan volg je voor een vast bedrag per jaar, álle opleidingen. Bekijk hier het programma van de Hanze Academy en hier de informatie over Hanze Academy Unlimited.

Juridische dienstverlening

Er zijn momenten dat je als werkgever de hulp van specifieke expertise hard kunt gebruiken, maar deze niet in huis voor handen hebt. Juridische dienstverlening is zo’n vakgebied. Hoe prettig is het dan als je in bepaalde – vaak precaire – situaties met je vragen over bijvoorbeeld arbeidsrecht of ontslag kunt terugvallen op de deskundigheid van een betrouwbare partner. Lees meer hoe WZW jou kan ondersteunen bij juridische dienstverlening