Onboarding

De instroom in de zorgsector is toegenomen, maar de uitstroom binnen het eerste jaar blijft nog steeds hoog. Onboarding kan zorg- en welzijnsorganisaties helpen om daar verandering in te brengen. Dit is het vinden, binden en behouden van nieuwe werknemers. Een goede inrichting van het onboardingsproces binnen je organisatie is dus van essentieel belang!

Om aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties te ondersteunen bij het versterken van hun onboardingsbeleid, is er een kenniswebsite met tips en tricks voor een goede inrichting van het onboardingsproces, wzw.onboardenzorgenwelzijn.nl. Check daar hoe ver jouw organisatie al is met onboarding en ontdek waar nog kansen liggen. Je kunt gebruik maken van de aanwezige, bestaande én nieuwe instrumenten. De inspiratie en aanbevelingen op de website kunnen je helpen bij de uitwerking van deze onderdelen binnen je eigen organisatie.

WZW biedt ook diverse trainingen en workshops aan over onboarding en strategisch recruitment. Hou de evenementenkalender hiervoor goed in de gaten!

Heb je vragen over deze onderwerpen? Neem contact op met Diederik van Vugt.

Beluister de WZW Podcast over Onboarding

Twintig duizend mensen boden vrijwillig hun hulp aan om een steentje bij te dragen in de zorg tijdens de coronacrisis via Extrahandenvoordezorg. Vanuit het Regionaal Contactpunt van WZW werd er creatief gematcht om te zorgen dat deze mensen effectief konden worden ingezet bij organisaties met een ondersteuningsvraag. Hoe mooi zou het zijn als een deel van die mensen voor de sector behouden blijft.

Willem Rutgers ging daarover in gesprek met twee experts, Diederik van Vugt en Matteo Kooman, om te achterhalen hoe onboarding en de organisatiebuddy daarbij van toegevoegde waarde zijn voor de sector Zorg en Welzijn. Beluister de podcast via de link hieronder: