Workshop: Kennismaken met strategische personeelsplanning

Meld je hier aan!
28 mei 2024 09.30 – 12.30 uur

De druk op de sector Zorg en Welzijn neemt toe. Mede door een groot verloop; veel professionals verlaten hun werkgever én vaak ook de sector weer. Deze ontwikkelingen maken dat jij als werkgever een heldere strategie moet hebben om een optimale personele bezetting te creëren, zowel kwantitatief als kwalitatief. Strategische PersoneelsPlanning (SPP) is een middel dat – als het wordt verankerd in de bedrijfsvoering – leidt tot optimale personele bezetting voor nu en in de toekomst.

Kennismaken met SPP – theorie en praktijk
Op interactieve en praktische wijze maak je tijdens deze workshop kennis met SPP. Tijdens de informatieve workshop gaan we stapsgewijs aan de slag. De theorie wordt gecombineerd met de concrete praktijkervaring van Jacky Timmermans (Pro Persona) en Hans van Donschot (Sint Maartenskliniek).

Elke stap wordt toegelicht, om er vervolgens zelf concreet mee aan de slag gaan. De ervaringsdeskundigen vanuit Pro Persona en Sint Maartenskliniek ondersteunen je, vanuit hun ervaringen met dit model, bij de theorie en tijdens de opdrachten. We gaan aan de slag met eigenaarschap en commitment, en hoe je na deze workshop op een praktische manier met SPP verder kunt binnen jouw eigen organisatie.

Je gaat naar huis met:

  • De gouden tips en valkuilen in het SPP-proces
  • Een praktische SPP-methodiek die werkt
  • Inzicht in wat je moet doen om een eerste start te maken met SPP
  • Het HOE-boek voor SPP van Hanneke Moonen (exemplaar per organisatie)

Aan het einde van de dag weet je wat SPP voor jouw organisatie kan betekenen en heb je concrete handvatten om een eerste start te maken. Je bent van harte uitgenodigd op dinsdag 28 mei 2024!

Programma

9.30 – Start en kennismaken

Inhoudelijk deel workshop
– Wat is SPP en waarom?
– Aan de slag met de methodiek
– Valkuilen en gouden tips uit de praktijk
– Commitment creëren

12.30 – Einde workshop
Aansluitend wordt er een lunch geserveerd.

Voor wie?

  • HR- en/of SPP-professionals
  • Beleidsadviseurs
  • Managers primair proces/lijnmanagers
  • Iedereen die zich bezighoudt met SPP binnen de organisatie

Deze bijeenkomst wordt kosteloos georganiseerd voor leden van WZW (max. 20 deelnemers).

Datum
Dinsdag 28 mei 2024

Tijdstip
09.30 – 12.30 uur
Inloop 09.15 uur | lunch van 12.30 – 13.00 uur

Locatie
WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem

Kosten
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW, inclusief lunch.

Informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over deze workshop? Neem dan gerust contact op met projectmanager Maurits Follender, m.follendergrossfeld@wzw.nl / 026-389 89 83 of Senior Programmamanager Willem Rutgers w.rutgers@wzw.nl / 06-83444582.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze workshop door op bovenstaande button te klikken en het bijbehorende inschrijfformulier in te vullen. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

We bieden graag zoveel mogelijk organisaties de ruimte om deel te nemen. Bij meer dan 20 aanmeldingen is er plaats voor max. 2 personen per organisatie.