Succesvolle regionale samenwerking Meet & Greet Zorg en Welzijn Midden-Gelderland

25 apr 2024

Op 26 maart organiseerden 20 zorg- en welzijnsorganisaties uit regio Midden-Gelderland, het mbo- en hbo onderwijs, het Leerwerkloket Midden-Gelderland en Sterk in je Werk in samenwerking met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland en WZW, de Meet & Greet Zorg en Welzijn bij het Astrum College in Velp. Zeven verschillende branches uit de sector Zorg en Welzijn waren vertegenwoordigd, en met 110 bezoekers was het een succesvolle, druk bezochte dag te noemen.

Voorafgaand aan de Meet & Greet hebben de organisaties samen actief bezoekers geworven: iedereen met interesse in werken en/of leren in Zorg en Welzijn was welkom! Met als resultaat dat ze die middag ruim 110 geïnteresseerden mochten ontvangen. Doel van de Meet & Greet was: geïnteresseerden in leren en werken in Zorg en Welzijn laagdrempelig kennis laten maken met werkgevers in regio Midden-Gelderland. Ter voorbereiding op de Meet & Greet volgden een aantal werkgevers de online training ‘Skillsgerichte gespreksvoering’, waar ze geprikkeld werden om met een meer open blik naar talent te kijken.

Evaluatie
In de evaluatie gaf 66% van de respondenten aan dat het evenement geholpen heeft in hun oriëntatie op werken en leren in Zorg en Welzijn. Een percentage van 60% verklaarde dat hun interesse in Zorg en Welzijn door de Meet & Greet is vergroot. Meerdere bezoekers verklaarden al direct een vervolgafspraak gemaakt te hebben met werkgevers. Een vruchtbaar resultaat van een mooie samenwerking!

Vervolg
De deelnemende organisaties zijn enthousiast om een vervolg te geven aan de Meet & Greet. Ze bevelen andere zorg- en welzijnsorganisaties in de regio van harte aan om de volgende keer óók mee te doen. En die volgende keer komt waarschijnlijk dit najaar nog! En niet alleen in regio Midden-Gelderland. Op dit moment peilen we ook de behoefte bij werkgevers en onderwijs in de regio Nijmegen en Foodvalley.

Doet jouw organisatie ook mee?
Wil jouw organisatie ook meedoen? Of wil je meer weten over deelname aan een Meet & Greet? Neem contact op met Wendy Penning; w.penning@wzw.nl of 06 – 13 86 48 90.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact met ons op.