Jongerenvoorlichting

Jongeren hebben de toekomst! Zij zijn onmisbaar voor onze sector. Het is dan ook van groot belang dat we (blijven) investeren in een positieve en realistische beeldvorming. Daarmee laten we jonge talenten zien hoe mooi en veelzijdig het werk in Zorg en Welzijn is. WZW geeft op verschillende manieren aandacht jongerenvoorlichting.

Lespakket Aan JOU hebben we wat

Het lespakket Aan JOU hebben we wat informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector Zorg en Welzijn. Het geeft inzicht in de omvang van onze sector en de gevarieerdheid in beroepen en opleidingen. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Filmpjes afgewisseld met polls en opdrachten om jongeren kennis te laten maken met de dynamiek van de sector, en vooral ook om te laten zien hoe waardevol het werk is. Daar hebben onze zorg- en welzijnsorganisaties in de regio alle belang bij!

Het lespakket is gratis beschikbaar voor onderwijsinstellingen in onze regio. Ze zijn bedoeld ter ondersteuning van de voorlichting en beroepsoriëntatie van leerlingen vmbo (leerjaar 1/2) en havo/vwo. Ondertussen blijven we afstemming zoeken met docenten over hoe het lespakket aan blijft sluiten bij de beleveniswereld van jongeren.

Direct aanvragen

Bekijk de informatieve webinar om een indruk te krijgen van de inhoud. Of vraag Aan JOU hebben we wat direct aan via aanjouhebbenwewat.nl.

‘Aan JOU hebben we wat’ is een initiatief van RegioPlus in samenspraak met de 12 regionale werkgeversorganisaties.

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie een bijdrage kan leveren aan het voorlichten van jongeren? Neem dan contact op met onze collega Yvonne.

In the spotlight

Aan JOU hebben we wat

Met Zorg & Welzijn kun je alle kanten uit. Of je nou sociaal, technisch, sportief of creatief bent, in deze sector vind je bij elke interesse een passende baan. Weten welk beroep er het beste bij je past?

Voorlichting
Lees verder

Onze leden

SWOA
Unique Zorg
Woonvorm De Passie
Stichting Rooz
GrandCare
Driestroom
ROC Nijmegen
Siza
Karakter
FNV
Gemeente Nijmegen
Kalorama
NKDI
CBS Statline
Acare Thuiszorg
Stichting Malderburch
Gemeente Arnhem
HAN
HdS Zorg
Norschoten
Elver
Spectrum Elan
Insula Die Huize Kohlman
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Overige projecten van: Thema Imago en Voorlichting