Jongerenvoorlichting

Jongeren hebben de toekomst! Zij zijn onmisbaar voor onze sector. Het is dan ook van groot belang dat we (blijven) investeren in een positieve en realistische beeldvorming. Daarmee laten we jonge talenten zien hoe mooi en veelzijdig het werk in Zorg en Welzijn is. WZW geeft op verschillende manieren aandacht jongerenvoorlichting.

Kom zorgen dan!

De regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus – waaronder WZW – en bureau Mensch zijn het nieuwe label ‘Kom zorgen dan’ gestart om de zorgverleners van de toekomst te enthousiasmeren. Met het jongerenlabel ‘Kom zorgen dan!’ dagen we jongeren op het voortgezet onderwijs uit om een studie in Zorg en Welzijn te overwegen. We enthousiasmeren en informeren ze over werken en leren in onze sector. Met aansprekende communicatie-uitingen worden jongeren naar komzorgendan.nl geleid. Daar kunnen zij alle relevantie informatie vinden over wat het werken in Zorg en Welzijn inhoudt. Het label is (net als de ‘Ik Zorg’-campagne) open source: elke zorg- en welzijnsorganisatie en onderwijsinstelling wordt uitgenodigd om ook via ‘Kom zorgen dan!’ te communiceren richting jongeren. Download de toolkit hier.

Om de bekendheid van het label onder jongeren te vergroten zijn we landelijk een campagne op Tiktok en Instagram gestart en staan we op de grote landelijke studiekeuzebeurzen. In onze regio werken we aan de bekendheid en zichtbaarheid op middelbare scholen, het mbo en hbo. We zijn met ‘Kom zorgen dan’ betrokken bij evenementen voor scholieren zoals Betuwe On Stage en Nijmegen On Stage.

Wil je meer informatie over Kom zorgen dan? Neem contact op met projectmanager Yvonne Smets via y.smets@wzw.nl of 06-30247518

Lespakket Aan JOU hebben we wat

Het lespakket Aan JOU hebben we wat informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector Zorg en Welzijn. Het geeft inzicht in de omvang van onze sector en de gevarieerdheid in beroepen en opleidingen. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Filmpjes afgewisseld met polls en opdrachten om jongeren kennis te laten maken met de dynamiek van de sector, en vooral ook om te laten zien hoe waardevol het werk is. Daar hebben onze zorg- en welzijnsorganisaties in de regio alle belang bij!

Het lespakket is gratis beschikbaar voor onderwijsinstellingen in onze regio. Ze zijn bedoeld ter ondersteuning van de voorlichting en beroepsoriëntatie van leerlingen vmbo (leerjaar 1/2) en havo/vwo. Ondertussen blijven we afstemming zoeken met docenten over hoe het lespakket aan blijft sluiten bij de beleveniswereld van jongeren.

Direct aanvragen

Bekijk het informatieve webinar om een indruk te krijgen van de inhoud van het lespakket. Of vraag ‘Aan JOU hebben we wat’ direct aan via aanjouhebbenwewat.nl. ‘Aan JOU hebben we wat’ is een initiatief van RegioPlus in samenspraak met de 12 regionale werkgeversorganisaties.

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie een bijdrage kan leveren aan het voorlichten van jongeren? Neem dan contact op met projectmanager Yvonne Smets.

In the spotlight

Aan JOU hebben we wat

Met Zorg & Welzijn kun je alle kanten uit. Of je nou sociaal, technisch, sportief of creatief bent, in deze sector vind je bij elke interesse een passende baan. Weten welk beroep er het beste bij je past?

Voorlichting
Lees verder

Onze leden

Luciver
RIBW Arnhem & Veluwe Vallei
Rijnstad
iXperium Health
Vilente
Tech@doptie
SKAR
Iriszorg
Dichterbij
Jeugdbescherming Gelderland
Etil research group
Driegasthuizengroep
Zorg Plus
HAN
Gasthuis St Jan De Deo
CNV collectief
Pro Persona
CHE
Compleet Mensenwerk
Radboud universiteit
Interzorg
Radboudumc
ROC rivor

Overige projecten van: Thema Imago en Voorlichting