On Stage – Jongerenvoorlichting Kom zorgen dan

30 mei 2024

On Stage is het beroepenfestival gecombineerd met een Doe Dag voor het vmbo en kent inmiddels succesvolle edities in de Betuwe en Nijmegen. Op de edities in maart en april van dit jaar waren zo’n vijftien zorg- en welzijnsorganisaties uit de verschillende branches vertegenwoordigd; het was een uitgelezen kans voor zorg- en welzijnsorganisaties om een kijkje in de keuken te geven van wat werken in bepaalde beroepen inhoudt. En om samen met Kom zorgen dan, het label waarmee WZW zich richt op de doelgroep jongeren, ons in te zetten voor het enthousiasmeren van jongeren voor de sector Zorg en Welzijn.

Jongeren enthousiasmeren voor leren en werken in Zorg en Welzijn blijft ontzettend belangrijk. Daarom zet WZW zich ook dit jaar in voor realistische beeldvorming. Met Kom zorgen dan zijn we op bepalende momenten on- en offline zichtbaar om te laten zien hoe mooi werken in onze sector is. Zodat iedere jongere een weloverwogen studiekeuze kan maken.

Wil je meer informatie over deelname aan fysieke voorlichtingsdagen gericht op jongeren of over de inzet van het label Kom zorgen dan? Neem contact op met programmamanager Susanne Haarsma.

On Stage 2025
Ook in 2025 zijn er weer beroepenfeesten On Stage en Doe Dagen. Doet jouw organisatie ook (weer) mee om onze mooie sector en zijn veelzijdigheid te vertegenwoordigen? Meld je dan aan voor On Stage! Kijk voor de meest actuele informatie en aanmelden voor Betuwe On Stage op betuweonstage.nl en Regio Nijmegen On Stage op regionijmegenonstage.nl.

Bekijk hieronder de event vlog van Regio Nijmegen On Stage om een idee te krijgen van het beroepenfeest. Hierin vertelt Marjolein Theunissen-Dunk, Opleidingsfunctionaris bij ZZG Zorggroep, waarom zijn meedoen aan On Stage:

“Wij kiezen daar als organisatie vooral voor vanwege het maatschappelijk belang. wij vinden het belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren zodat de jongeren een goede keuze kunnen maken voor hun beroep in de toekomst. En wij staan hier natuurlijk vanuit de zorg, dat is nu en in de toekomst belangrijk met de vergrijzing die eraan komt. En zo hopen wij meer jongeren enthousiast te maken voor werken in de ouderenzorg.”

Vragen of meer informatie?

Neem gerust contact met ons op.