Ontdekdezorg

Ontdekdezorg

We organiseren samen met werkgevers in Zorg en Welzijn al tien jaar de Ontdekdezorg week (voorheen de Week van Zorg en Welzijn). Maar de wereld verandert: de arbeidsmarkt is nu anders dan een paar jaar geleden en krapper dan ooit. Uit evaluaties van de Ontdekdezorg week bleek dat de campagne goed wordt beoordeeld, maar ook dat werkgevers de gestelde doelen niet behalen. Daarom vanaf 2023 een nieuwe aanpak!

Ontdekdezorg, nu het hele jaar door!

Mensen zoeken het hele jaar door naar (ander) werk. Daarom gaan we onze leden – zorg- en welzijnsorganisaties – ondersteunen met een doorlopende campagne ‘Ontdekdezorg’. We blijven ons richten op zij-instromers en herintreders en de campagne zal het hele jaar zichtbaar zijn met doorlopende communicatie met een aantal piekmomenten. Tijdens deze piekmomenten wordt landelijk marketing budget ingezet voor een groot bereik bij de doelgroep. En er worden webinars en andere activiteiten georganiseerd.

De piekmomenten

Er zijn 6 weken in het jaar waarin extra aandacht vanuit landelijke marketing van Ontdekdezorg wordt gegenereerd. Tip: organiseer je activiteiten rondom deze piekmomenten om mee te liften op deze landelijke communicatie.

Ontdekdezorg in 2024

De Ontdekdezorg campagne zal ook in 2024 op piekmomenten in het jaar extra aandacht geven aan werken en leren in Zorg en Welzijn. Met de doorlopende campagne van Ontdekdezorg willen we zij-instromers en herintreders informeren, prikkelen en enthousiasmeren om (opnieuw) te kiezen voor werken (en leren) in Zorg en Welzijn.

Op piekmomenten in het jaar creëren we extra (betaald) bereik. In 2024 zijn dat de volgende momenten:

  • 22 t/m 27 januari 2024
  • 10 t/m 15 juni 2024
  • 14 t/m 19 oktober 2024
Zet je activiteiten in de agenda op Werkeninzorgenwelzijn.nl

Via ontdekdezorg.nu komen geïnteresseerden op de activiteitenagenda en vacatures in onze regio terecht (werkeninzorgenwelzijn.nl). Wil je meeliften op de campagne? Organiseer dan je activiteiten gericht op zij-instromers en herintreders in 2024 rondom deze piekmomenten en plaats je activiteiten en vacatures op werkeninzorgenwelzijn.nl.

Landelijke activiteiten

Tijdens de piekmomenten worden landelijk een aantal activiteiten gericht op oriëntatie georganiseerd, waaronder podcasts en webinars: ‘Ik wil de zorg in, waar begin ik?’ gericht op zij-instromers en ‘Ik wil de zorg weer in, waar begin ik?’ gericht op herintreders. Ook vinden workshops met Sterk in je werk coaches en een live Sterk in je werk vragenuurtjes plaats.

Nieuwe campagnemiddelen in de toolkit Ontdekdezorg

Vanaf maandag 1 januari 2024 start de landelijke online campagne in aanloop naar het eerste piekmoment (22-26 januari). Voor deze online campagne worden algemene campagnebeelden gebruikt, (landelijke) webinars en worden nieuwe campagnemiddelen ingezet. Er zijn hiervoor nieuwe campagnemiddelen (o.a. afbeeldingen en animatievideo’s) voor social media toegevoegd aan de toolkit op Ontdekdezorg.nu. Deze nieuwe middelen bevatten uitingen voor Facebook, Instagram, Pinterest en TikTok. Al deze (nieuwe) uitingen zijn vrij te gebruiken in de eigen communicatie van zorg- en welzijnsorganisaties.

Zij-instromers en herintreders

Op de website www.ontdekdezorg.nu helpen we de zij-instromers en herintreders bij de oriëntatie op leren en werken in Zorg en Welzijn. Hier lezen ze informatie over de landelijke activiteiten, informatie over werken en leren in Zorg en Welzijn en ze kunnen doorklikken naar activiteiten en vacatures in hun eigen regio.

Jouw organisatie kan dus meeliften op de doorlopende zichtbaarheid en piekmomenten van Ontdekdezorg! Organiseer activiteiten voor het werven van potentiële nieuwe medewerkers (speeddates, meet & greet, meeloopdagen etc.) rondom de piekmomenten en plaats deze én je vacatures eenvoudig en gratis op www.werkeninzorgenwelzijn.nl.

Faciliterende rol WZW

WZW faciliteert de campagne Ontdekdezorg voor onze regio. We denken graag met je mee over hoe jouw organisatie zelf – of in samenwerking met andere zorg- en welzijnsorganisaties –  evenementen kan organiseren die passen bij jullie behoeften. Op de website www.ontdekdezorg.nu staat het laatste nieuws en alle activiteiten die landelijk georganiseerd worden. Hier vind je ook een communicatietoolkit, zodat je ook zelf aan de slag kunt met de promotie van Ontdekdezorg. Ga direct naar de Toolkit

Wil je meer weten over de Ontdekdezorg campagne? Neem dan contact met ons op!

Ontdekdezorg week 2022

Van 14 t/m 19 maart vond de Ontdekdezorg week 2022 plaats. Zij-instromers, herintreders, jongeren en ouderen lieten zich deze week inspireren, voorlichten en informeren over mogelijkheden van werken in de zorg. Hieronder een impressie van de Ontdekdezorg week 2022.

Onze leden

Actief Zorg
Verburgt Molhuysen
NKDI
sbi formaat
SKAR
Health Transformation Community
Stichting RijnWaal Zorggroep
100 uw welzijns en zorgnetwerk
De Waalborg
Het Maanderzand
Sterker Sociaal Werk
CHE
ROC rivor
RijnIJssel
Jah Jireh Woonzorg
Fokus
Stichting Thedinghsweert
Icare
Radboud universiteit
Wondzorg Arnhem
Acare Thuiszorg
Vitaal Thuiszorg
Philadelphia

Overige projecten van: Thema Imago en Voorlichting