Ontdekdezorg

Ontdekdezorg

We organiseren samen met werkgevers in Zorg en Welzijn al tien jaar de Ontdekdezorg week (voorheen de Week van Zorg en Welzijn). Maar de wereld verandert: de arbeidsmarkt is nu anders dan een paar jaar geleden en krapper dan ooit. Uit evaluaties van de Ontdekdezorg week bleek dat de campagne goed wordt beoordeeld, maar ook dat werkgevers de gestelde doelen niet behalen. Daarom vanaf 2023 een nieuwe aanpak!

Ontdekdezorg, nu het hele jaar door!

Mensen zoeken het hele jaar door naar (ander) werk. Daarom gaan we onze leden – zorg- en welzijnsorganisaties – ondersteunen met een doorlopende campagne ‘Ontdekdezorg’. We blijven ons richten op zij-instromers en herintreders en de campagne zal het hele jaar zichtbaar zijn met doorlopende communicatie met een aantal piekmomenten. Tijdens deze piekmomenten wordt landelijk marketing budget ingezet voor een groot bereik bij de doelgroep. En er worden webinars en andere activiteiten georganiseerd.

De piekmomenten

Er zijn 6 weken in het jaar waarin extra aandacht vanuit landelijke marketing van Ontdekdezorg wordt gegenereerd. Tip: organiseer je activiteiten rondom deze piekmomenten om mee te liften op deze landelijke communicatie.

  • Maart 2023 (piekweek 13 t/m 18 maart)
  • Juni 2023 (piekweek 12 t/m 17 juni)
  • Oktober 2023 (piekweek 16 t/m 21 oktober)
  • Februari 2024
Landelijke activiteiten

Tijdens de piekmomenten worden landelijk een aantal activiteiten gericht op oriëntatie georganiseerd, waaronder podcasts en webinars: ‘Ik wil de zorg in, waar begin ik?’ gericht op zij-instromers en ‘Ik wil de zorg weer in, waar begin ik?’ gericht op herintreders. Ook vinden workshops met Sterk in je werk coaches en een live Sterk in je werk vragenuurtjes plaats.

Zij-instromers en herintreders

Op de website www.ontdekdezorg.nu helpen we de zij-instromers en herintreders bij de oriëntatie op leren en werken in Zorg en Welzijn. Hier lezen ze informatie over de landelijke activiteiten, informatie over werken en leren in Zorg en Welzijn en ze kunnen doorklikken naar activiteiten en vacatures in hun eigen regio.

Jouw organisatie kan dus meeliften op de doorlopende zichtbaarheid en piekmomenten van Ontdekdezorg! Organiseer activiteiten voor het werven van potentiële nieuwe medewerkers (speeddates, meet & greet, meeloopdagen etc.) rondom de piekmomenten en plaats deze én je vacatures eenvoudig en gratis op www.werkeninzorgenwelzijn.nl.

Faciliterende rol WZW

WZW faciliteert de campagne Ontdekdezorg voor onze regio. We denken graag met je mee over hoe jouw organisatie zelf – of in samenwerking met andere zorg- en welzijnsorganisaties –  evenementen kan organiseren die passen bij jullie behoeften. Op de website www.ontdekdezorg.nu staat het laatste nieuws en alle activiteiten die landelijk georganiseerd worden. Hier vind je ook een communicatietoolkit, zodat je ook zelf aan de slag kunt met de promotie van Ontdekdezorg. Ga direct naar de Toolkit

Wil je meer weten over de Ontdekdezorg campagne? Neem dan contact met ons op!

Ontdekdezorg week 2022

Van 14 t/m 19 maart vond de Ontdekdezorg week 2022 plaats. Zij-instromers, herintreders, jongeren en ouderen lieten zich deze week inspireren, voorlichten en informeren over mogelijkheden van werken in de zorg. Hieronder een impressie van de Ontdekdezorg week 2022.

Onze leden

Youz B.V.
Zinzia
FBZ
Spectrum Elan
NKDI
OBG
Iriszorg
KION
Neboplus
Kubuszorg B.V.
Buurtteams Jeugd en Gezin Nijmegen
Pluryn
Luciver
GSBB
Rijnstate ziekenhuis
Werkgevers Servicepunt
Zorggroep Maas&Waal
Etil research group
Vitaal Thuiszorg
Het Maanderzand
Driestroom
Stichting RijnWaal Zorggroep
Buurtteams Volwassenen Nijmegen
ABF research

Overige projecten van: Thema Imago en Voorlichting