Infopunt Ik Zorg.

Op verschillende manieren zet WZW zich in voor het uitdragen van een realistisch beeld van onze mooie sector Zorg en Welzijn en helpen wij bij de oriëntatie op leren en werken in onze sector. Dat gebeurt onder meer vanuit het regionaal Infopunt Ik Zorg.. Vanuit ons regionale Infopunt informeren wij geïnteresseerde (toekomstig) medewerkers, lichten wij voor en verwijzen wij ze door naar alle mogelijkheden die er zijn om te leren en werken in de sector. Zodat de zorg- en welzijnsorganisaties in onze regio bij hen in beeld komen.

Via de website www.ontdekdezorg.nl en een landelijk welkomstpanel van Ik Zorg. komen geïnteresseerde (toekomstig) medewerkers bij ons regionaal Infopunt Ik Zorg. uit. Ook mensen die al in de sector werken en op zoek zijn naar iets anders kunnen bij ons Infopunt terecht. Want met de personeelstekorten willen we ze graag voor de sector én de regio behouden. Ons streven is eraan bij te dragen dat (nieuw) talent op de juiste plek wordt ingezet, bijvoorbeeld bij jouw organisatie.

In contact brengen

Om dit in goede banen te leiden, zetten we de kracht van ons WZW-netwerk in. Wij proberen geïnteresseerden zo veel mogelijk op maat te informeren en direct in de juiste richting te laten bewegen. Denk daarbij aan het in contact brengen werkgevers bijvoorbeeld als je een meeloopdag, een BBL-trajecten of een oriëntatiebaan beschikbaar hebt. Daarnaast verwijzen we naar de gratis loopbaanimpuls Sterk in je werk, het loopbaan- en vacatureplatform www.werkeninzorgenwelzijn.nl. Dit kan zowel één-op-één als tijdens bijeenkomsten waar meerdere aanwezigen zijn.

Om de doorverwijzingen naar onze aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties zorgvuldig te laten verlopen, noteert onze collega Wendy (via w.penning@wzw.nl) graag wie het aanspreekpunt is (bijvoorbeeld een recruiter, HR-professional of loopbaancoach) binnen de organisaties. Dat zorgt ervoor dat de geïnteresseerden direct op de juiste plek uitkomen voor hun oriëntatie en/of specifieke vragen. En ook als je meer informatie wilt over wat het Infopunt of een actieve bijdrage eraan voor jouw organisatie kan betekenen, neem dan gerust contact met haar op!

Onze leden

Stichting Rooz
Astrum college
CNV collectief
Rijnstate ziekenhuis
Stichting Bethanië
RST Zorgverleners
Rijnstad
SZR
Iriszorg
SWOA
ROC Nijmegen
Buurtteams Jeugd en Gezin Nijmegen
Maatman Zorggroep
FCB
Huisartsen Gelderse Vallei
SKAR
Woondroomzorg
Stichting Samen Zorgen
Health valley
Gemeente Arnhem
Spectrum Elan
Werkgevers Servicepunt
Buurtteams Volwassenen Nijmegen
Stichting RijnWaal Zorggroep

Overige projecten van: Thema Imago en Voorlichting