Ontdekdezorg: evaluatie, piekmomenten en nieuwe campagnemiddelen 2024

18 dec 2023
Evaluatie Ontdekdezorg

De Ontdekdezorg campagne loopt nu ongeveer een jaar. Daarom zijn we gestart met een evaluatie van de landelijke campagne en zijn we heel benieuwd naar jouw ervaring als deelnemende werkgever. De Ontdekdezorg week als jaarlijks piekmoment in maart is in 2023 verdwenen. Mensen zoeken het hele jaar door naar een baan. Daarom ondersteunen we werkgevers met een doorlopende campagne: Ontdekdezorg. De doelgroep waar we onze communicatie op richten blijft gelijk: zij-instromers en herintreders.

We zetten in op continuïteit en de kracht van de herhaling. De Ontdekdezorg campagne is het hele jaar zichtbaar en op piekmomenten in het jaar wordt er landelijk extra aandacht gegeven aan werken en leren in Zorg en Welzijn. De campagne ondersteunt de activiteiten die zorg- en welzijnsorganisaties door het jaar heen organiseren met doorlopende communicatie. Spreiding van activiteiten door het jaar heen, in plaats van 1x per jaar een week in maart, geeft zij-instromers en herintreders op elk moment de kans om zich te oriënteren in Zorg en Welzijn.

Doe mee aan de evaluatie: vul de vragenlijst in via deze link

De vragenlijst bestaat uit aantal vragen over jouw organisatie, de activiteiten, de bezoekers en over Ontdekdezorg in het algemeen. Bij de laatste vraag kun je opmerkingen plaatsen die je in de eerdere vragen niet kwijt kon. De vragenlijst bestaat uit 11 vragen en het invullen ervan duurt maximaal 5 minuten. Onder alle inzendingen verloten we twee VVV-bonnen van 50 euro!

Ontdekdezorg in 2024

De Ontdekdezorg campagne zal ook in 2024 op piekmomenten in het jaar extra aandacht geven aan werken en leren in Zorg en Welzijn. Met de doorlopende campagne van Ontdekdezorg willen we zij-instromers en herintreders informeren, prikkelen en enthousiasmeren om (opnieuw) te kiezen voor werken (en leren) in Zorg en Welzijn.

Op piekmomenten in het jaar creëren we extra (betaald) bereik. In 2024 zijn dat de volgende momenten:

  • 22 t/m 27 januari 2024
  • 10 t/m 15 juni 2024
  • 14 t/m 19 oktober 2024
Nieuwe campagnemiddelen in de toolkit Ontdekdezorg

Vanaf maandag 1 januari 2024 start de landelijke online campagne in aanloop naar het eerste piekmoment (22-26 januari). Voor deze online campagne worden algemene campagnebeelden gebruikt, (landelijke) webinars en worden nieuwe campagnemiddelen ingezet. Er zijn hiervoor nieuwe campagnemiddelen (o.a. afbeeldingen en animatievideo’s) voor social media toegevoegd aan de toolkit op Ontdekdezorg.nu. Deze nieuwe middelen bevatten uitingen voor Facebook, Instagram, Pinterest en TikTok. Al deze (nieuwe) uitingen zijn vrij te gebruiken in de eigen communicatie van zorg- en welzijnsorganisaties.

Zet je activiteiten in de agenda op Werkeninzorgenwelzijn.nl

Via ontdekdezorg.nu komen geïnteresseerden op de activiteitenagenda en vacatures in onze regio terecht (werkeninzorgenwelzijn.nl). Wil je meeliften op de campagne? Organiseer dan je activiteiten gericht op zij-instromers en herintreders in 2024 rondom deze piekmomenten en plaats je activiteiten en vacatures op werkeninzorgenwelzijn.nl.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Yvonne Smets.