Professionalisering recruitment

De plek en positie van het recruitmentspecialisme is de laatste jaren steeds beter verankerd geraakt binnen organisaties. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn vragen daar ook om. Als werkgever doe je er alles aan om nu en in de toekomst verzekerd zijn van de juiste medewerkers op de juiste plek. Investeren in kennis en expertise ten behoeve van het recruitmentspecialisme draagt daaraan bij.

WZW ondersteunt haar leden op gebied van verdere professionalisering van recruitment met een dienstverleningspakket bestaande uit de onderstaande onderdelen.

Webinars, trainingen en workshops

We organiseren door het jaar heen webinars, masterclasses en workshops over relevante thema’s. Hiermee vergroot en verrijk je je kennis op gebied van bijvoorbeeld onboarding en strategisch recruitment. Houd onze evenementenkalender op onze website en in onze maandelijkse nieuwsbrief hiervoor goed in de gaten!

Leernetwerk Recruitment

Daarnaast faciliteren we het Leernetwerk Recruitment waar jij met vakgenoten kennis kan halen en brengen en je met elkaar ervaringen kunt delen. Het is een groot en actief netwerk, mede omdat recruitment – door een steeds krappere arbeidsmarkt – een prominentere plek krijgt binnen zorg- en welzijnsorganisaties. Interesse om je aan te sluiten bij het leernetwerk Recruitment? Stuur ons een mail via y.smets@wzw.nl.

Tools

Vanuit het leernetwerk, de samenwerking die WZW heeft met andere regionale werkgeversorganisaties Zorg en Welzijn en vanuit eigen initiatatief zijn al verscheidene interessante producten en tools ontwikkeld.

  • Zo is er een onboardingswebsite met tips en tricks voor een goed onboardingproces.
  • Ook om uitstroom in het eerste jaar te voorkomen zijn er meerdere initiatieven tot stand gekomen. Zo is er de onboardingstool gelanceerd die bestaat uit praktische tips uit de praktijk van andere zorg- en welzijnsorganisaties. Klik hier voor de toolbox en voor de mogelijkheden of neem direct contact op met ons.
  • In 2020 maakten wij de podcast over onboarden (in coronatijd). Beluister hem hier.

Heb je een vraag of wil je advies over recruitment, neem dan contact op met projectmanager Yvonne Smets.

In the spotlight

Onboardingsplatform Zorg en Welzijn

Tips en tricks voor een goede inrichting van het onboardingsproces. Lees snel verder...

Onboarden
Lees verder

Onze leden

Pleyade
ZZG zorggroep
Stichting de Rozelaar
Aqua Viva Logo
iXperium Health
Rijnstate ziekenhuis
Neboplus
Compleet Mensenwerk
A&S zorg
Iriszorg
CBS Statline
Acare Thuiszorg
Ziekenhuis Rivierenland
Saamborgh
Wittenbergzorg
Bindkracht10
Woondroomzorg
Youz B.V.
Liemerije
Tech@doptie
Klimmendaal
Wondzorg Arnhem
Pluryn
Fokus

Overige projecten van: Thema Doelgroepgericht werven