Zorgrunners

De krapte op de arbeidsmarkt is een structureel probleem waarbij we op meerdere vlakken op zoek moeten naar oplossingen. Eén daarvan kan het benaderen van nieuwe doelgroepen zijn. De inzet van zorgrunners bijvoorbeeld kan hier een bijdrage aan leveren.

De zorgrunner
Zorgrunners zijn studenten van niet-medische opleidingen die als bijbaan voor werk in de zorg kiezen. Ze krijgen een korte opleiding waarin zij basisvaardigheden krijgen aangeleerd. Vervolgens worden de zorgrunners ingezet bij een zorgorganisatie waar zij zorgpersoneel helpen door het uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden. Doordat de zorgrunners werk uit handen nemen worden de zorgmedewerkers ontlast.

Pilot
Verschillende zorgorganisaties en onderwijsinstellingen werken in dit project met elkaar samen.
In de zomer van ’22 heeft een pilot plaatsgevonden bij 3 zorgorganisaties waarbij 7 zorgrunners zijn ingezet. De resultaten van deze pilot waren positief. Een zorgorganisatie reageert:

‘De zorgrunner was leergierig en spontaan en pakte van alles aan. De zorgrunner was zeer vriendelijk voor de bewoners. Een echte aanwinst!’

Verschillende zorgrunners hebben hun bijbaan ook na de zomerperiode behouden en sommigen hebben zelfs besloten zich binnen hun studie te gaan richten op ouderen.

Bekijk hier de video waarin de pilot wordt toegelicht en twee deelnemende zorgrunners, een zorgrunnerbegeleider, een recruiter en een bestuurder hun ervaringen delen.

Inzichten
Het werken met studenten heeft de zorgorganisaties veel geleerd over het inrichten van werk rondom talenten naast (voor)opleiding. Daarnaast blijkt dat laagdrempelig contact, vrijheid en flexibiliteit van groot belang zijn voor deze doelgroep. Deze inzichten – en het handelen ernaar – hebben geleid tot een succesvolle pilot met de vraag om het concept van zorgrunners verder te ontwikkelen en te borgen.

Vervolg project
In het vervolgtraject wordt er gefocust op drie sporen om de duurzame inzetbaarheid van de zorgrunners te waarborgen en meer waarde te creëren voor zowel de zorgorganisatie als de student. Deze sporen zijn:

  1. Verder professionaliseren en uitbreiden inzet zorgrunners.
  2. Mogelijkheden benutten om de vaardigheden en kennis van studenten, opgedaan in hun huidige opleiding, in te zetten op de werkvloer.
  3. Focussen op de verpleegkundige- en verzorgende studenten. Hierbij beogen we de samenwerking tussen het onderwijs en werkveld te versterken, om studenten tijdens piek- en crisismomenten inzetbaar te maken voor de zorg, waarbij er meerwaarde is voor alle partijen.

Nieuwsgierig geworden?
Geïnteresseerd in dit project en wil je meer weten over de mogelijkheden om als organisatie aan te haken? Neem gerust contact op met Jennifer de Boer of Nienke Freije!

Overige projecten van: Thema Skills based arbeidsmarkt en Onderwijsvernieuwing