Gezamenlijk werven en selecteren specifieke doelgroepen

Als recruiter of adviseur arbeidsmarktcommunicatie wil jij voor jouw organisatie voldoende en de juiste medewerkers aantrekken. Je kunt dan tegen vragen aanlopen als: Hoe zorg ik ervoor dat ik alle creatieve manieren van werving en instroommogelijkheden optimaal benut? Of, hoe zet ik de juiste wervingscampagne in om het arbeidsmarkttekort op te lossen en elk talent op de juiste plek in te kunnen zetten? En wat zijn de mogelijkheden voor het gezamenlijk optrekken met collega-organisaties in de regio in de werving?
Wij helpen onze leden door te adviseren over passende (gezamenlijke) werving en voor het bereiken van verschillende doelgroepen. Denk aan jongeren, zij instromers, herintreders en mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt (inclusie).

Gezamenlijk regionaal werven zij-instroom

Begin 2022 hebben tien ouderenzorgorganisaties en WZW een wervingscampagne ontwikkeld om gezamenlijk zij-instromers te werven voor de regio Arnhem, Nijmegen en Rivierenland. De wervingscampagne heeft tot doel om meer mensen enthousiast te maken voor werken in Zorg en Welzijn. Via deze campagne, waarin ouderenzorgorganisaties en WZW hun wervingskrachten bundelen, kunnen zij-instromers ontdekken of een leerwerktraject vanaf mbo-niveau 3 iets voor hen is, en maken ze kennis met ouderenzorgorganisaties in hun regio. De organisaties komen zo in contact met potentiële zij-instromers, en kijken op basis van persoonlijke kennismakingsgesprekken tijdens de Ontdekdezorg week of er een match is en welk leerwerktraject passend zou zijn.

Voor de campagne zijn er video’s, GIF-jes en afbeeldingen gemaakt van drie zij-instromers die zelf een leerwerktraject aan het volgen zijn. De campagne ging live op 14 februari en loopt tot 8 maart 2022. Dit is een pilot campagne uitgezet op social media gericht op de doelgroep zij-instromers en herintreders, die de mogelijkheid biedt om laagdrempelig te solliciteren, zonder CV of sollicitatiebrief.

Heb jij behoefte om te sparren of wil je advies over de mogelijkheden van gezamenlijk werven of over de werving van een specifieke doelgroep, neem dan contact op met onze collega Susanne, s.haarsma@wzw.nl.

Inspiratie

Gezamenlijke wervingscampagne zij-instroom

Samen met tien ouderenzorgorganisaties heeft WZW een wervingscampagne ontwikkeld om gezamenlijk zij-instromers te werven voor de regio Arnhem, Nijmegen en Rivierenland. De wervingscampagne heeft tot doel om meer mensen enthousiast te maken voor werken in Zorg en Welzijn. Via deze campagne, waarin ouderenzorgorganisaties en WZW hun wervingskrachten bundelen, kunnen zij-instromers ontdekken of een leerwerktraject vanaf mbo-niveau 3 iets voor hen is, en maken ze kennis met ouderenzorgorganisaties in hun regio.

Impressie

Onze leden

Sint Maartenskliniek
Iriszorg
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Stichting Samen Zorgen
GSBB
Luciver
Zo Zijn
Siza
Gasthuis St Jan De Deo
Zinzia
Pactum
Aqua Viva Logo
Norschoten
Zorg Alliantie
Gemeente Arnhem
Provincie Gelderland
Pleyade
De Kroon Zorg
Wondzorg Arnhem
De Gelderhorst
Het Schild
Stichting Malderburch
SKAR
Dichterbij

Overige projecten van: Thema Doelgroepgericht werven