Succesvolle regionale inzet zorgrunners

27 mei 2024

Meer dan tachtig zorgrunners worden dit jaar getraind en ingezet in zorg- en welzijnsorganisaties in onze regio. De zorgrunners gaan komende zomer bij vijftien deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties (ouderen- en gehandicaptenzorg) aan het werk. 

Zorgrunners beschikken over skills die van toegevoegde waarde zijn bij het leveren van een dag zorg. Met daarnaast aanvullend een training over basisvaardigheden in Zorg en Welzijn, kunnen zij gedurende de zomerperiode een leuke bijbaan hebben én daarmee zorgorganisaties ondersteunen.

Skills badge
Nieuw dit jaar is dat de zorgrunners, getraind bij ROC Nijmegen, een badge hebben gekregen! Een badge is een waardevol bewijs van inzet. Het geeft een uitgebreide beschrijving van de verworven skills, zijn makkelijk toe te voegen aan het cv of (e-)portfolio en te delen op social media.

Ciske Kimmann, recruiter bij Norschoten:

“We horen ontzettend veel positieve verhalen van de zorgrunners die de training tot zorgrunner hebben gevolgd! Ze zijn enthousiast en leren relevante skills die ze op de werkvloer kunnen toepassen.”

Meer weten?

Meer informatie over het project zorgrunners lees je hier. De werving voor zorgrunners voor komende zomer is inmiddels gesloten. Wil jij meer weten over de succesvolle inzet van zorgrunners? Of zie jij kansen voor de skills based inzet van andere potentiële arbeidsmarktdoelgroepen? Neem contact op met projectmanager Nienke Freije: n.freije@wzw.nl | 06 13 78 46 52.

Meer weten over zorgrunners?

Neem gerust contact met ons op!