Geplaatst op 30 april 2020 13:01

Zorgtechnologie: als de werkdruk het toelaat, meteen mee aan de slag!

De coronacrisis maakt dat de vraag naar technologische hulpmiddelen op de werkvloer stijgt. De houding van zorgmedewerkers ten aanzien van technologie verandert daardoor. Ook bij WZW! De digitale communicatie neemt bijvoorbeeld een enorme toevlucht. We ontdekken manieren van werken en communiceren die we voor drie maanden geleden als onmogelijk zagen. En natuurlijk zien we ook de beperkingen. Maar zodra de werkdruk het weer toelaat, is hét moment aangebroken om met het thema technologie aan de slag te gaan.

WZW pakt hierbij graag de verbindende en faciliterende rol op om in gezamenlijkheid te innoveren en te ontdekken wat mogelijk is met technologie in onze regio. Er zijn veel mooie initiatieven, waaronder “De zorgmedewerker en technologie” in de Verpleging & Verzorging binnen Waard om Voor te werken!. Een project waarin een combinatie wordt gemaakt tussen Tech@doptie en Digivaardig in de zorg.

Suus van Dijk is sinds deze maand de projectmanager. ‘Gezien er op dit moment nog onvoldoende zicht is op het verdere verloop van de coronasituatie hebben de kartrekkers van “Zorgmedewerker en technologie” besloten om scenario’s op te stellen voor het mogelijk aanpassen van het tech@doptie spel en leerarrangement. Bijvoorbeeld door dit meer te digitaliseren. Komt het tot een aanpassing, dan kunnen we de komende maanden gebruiken om dit te realiseren en te testen.
Contact met Suus? Mail naar s.vandijk@wzw.nl.