Subsidiemogelijkheden

Eén van onze kerntaken is om onze leden zo goed mogelijk te faciliteren als het gaat om subsidievoordelen en het inschakelen van specifieke expertise op gebied van arbeidsrechtelijke zaken, subsidies voor Leren en Ontwikkelen en verzuimbegeleiding.  

Gratis ondersteuning van onze helpdesks

Soms heb je specifieke expertise nodig die niet standaard in de organisatie aanwezig is. Bijvoorbeeld op juridisch vlak of als het gaat om de inzet van subsidies voor leren en ontwikkelen. Al verscheidene jaren werken wij daarom samen met een aantal betrouwbare samenwerkingspartners. Met hun expertise is jouw organisatie als lid van WZW altijd verzekerd van professionele ondersteuning. Je kunt gebruik maken van onze activiteiten op gebied van juridische dienstverlening en de Juridische helpdesk. Daarnaast is er de helpdesk voor Leren en ontwikkelen en de Verzuimhelpdesk. Gebruik van de helpdesks is gratis! Daarnaast profiteer je van vervolgkortingen. 

Een van de voordelen waar leden van de vereniging WZW van profiteren, is het gratis en onbeperkt vacatures plaatsen op ons loopbaanplatform www.werkeninzorgenwelzijn.nl, het platform voor leren en werken in Zorg en Welzijn in onze regio. Als lid van WZW krijg je bovendien een eigen organisatiepagina waar je je als werkgever in de regio kunt profileren. Lees meer over Werkeninzorgenwelzijn.nl en de mogelijkheden of neem contact op met onze projectmanager Yvonne Smets. 

Subsidievoordelen

WZW heeft goed overzicht van alle relevante arbeidsmarktgerelateerde subsidies voor Zorg en Welzijn. Er zijn verschillende projecten waarbij we de subsidievoordelen ten bate van de zorg- en welzijnsorganisaties én -professionals inzetten. Bijvoorbeeld Sterk in je werk en SectorplanPlus. Scroll naar beneden voor een overzicht  hiervan en check of het interessant is voor jouw organisatie.
Ook kunnen wij als aanvrager dienen van grote subsidies waar jouw organisatie aan deel kan nemen. Wij houden dit overzicht actueel op onze website, en wijzen je er op via onze maandelijkse nieuwsbrief.  

Subsidiewijzer

Benieuwd naar relevante landelijke subsidies en financieringsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan een kijkje in de subsidiewijzer, een handige digitale tool. De subsidiewijzer is ontwikkeld door Regioplus, het samenwerkingsband van de 14 regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn. Het geeft een duidelijk overzicht van alle mogelijke subsidies in de sector Zorg en Welzijn. Het overzicht van deze landelijke regelingen is in de subsidiewijzer ingedeeld in vier thema’s:

  • Kiezen en Toeleiden
  • Leren en Opleiden
  • Werken en Behoud
  • Innoveren en Experimenteren

Bekijk de digitale subsidiewijzer

Overige subsidies

Naast subsidies die we al inzetten ten behoeve van duurzame balans op de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn in onze regio, zijn er andere subsidiemogelijkheden die we om die reden continu checken en waar mogelijk en passend aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk hier het actuele overzicht van subsidiedeadlines

  • STAP-budget-subsidie Leven lang ontwikkelen – nieuwe aanvraagronde vanaf 1 juli 2022

Alle Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Met het geld uit het STAP-budget kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen. Bijvoorbeeld om een mbo-diploma te halen. Met het STAP-budget wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Werknemers en werkzoekenden hebben zo meer kansen om hun baan te houden. Of om een nieuwe baan te vinden. Vanaf 1 juli 2022 is de eerstvolgende aanvraagronde. Wees hier snel bij, want de ervaring leert dat het budget snel op is. Meer informatie.

  • Subsidieregeling praktijkleren

Verzorg jij een praktijk- of werkleerplaats voor een werkzoekende of een werkende die werkloos dreigt te worden? Kijk dan of je gebruik kunt maken van de Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg. De eerstvolgende aanvraagronde loopt van 1 juni 2022 9.00 uur t/m 30 juni 2022 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de website van RVO. Meer informatie.

  • Subsidieregeling praktijkleren

De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. U vraagt de subsidie aan het eind van een school- of studiejaar aan, na afloop van de begeleiding. Een aanvraag indienen is weer mogelijk vanaf 2 juni 2022, 9:00 uur tot 16 september 2022, 17:00 uur. Meer informatie.

  • Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF)

Om samenwerking tussen mbo-instellingen en innovatieve bedrijven te bevorderen. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen scholen, het bedrijfsleven en regionale overheden. Omdat de resultaten boven verwachting waren, is besloten het RIF ook voor de periode 2019-2022 te continueren. Er wordt voor deze periode opnieuw 100 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor de aanvraagperiode van 1 juni tot en met 30 juni 2022 is € 10 miljoen beschikbaar. Meer informatie.

  • SectorplanPlus loopt af, aanvraag voor vervolg is ingediend

Afgelopen jaren hebben we gezien dat SectorplanPlus een grote bijdrage heeft geleverd aan het aanpakken van de arbeidsmarktuitdaging in onze sector. In augustus van dit jaar loopt de subsidie na 5 jaar af. De personeelstekorten in de zorg zijn echter nog niet opgelost. De urgentie om in te zetten op behoud en het opleiden van zorgmedewerkers is misschien wel groter dan ooit. Lees meer.