- Agenda
- Leernetwerk Vitaliteit – Impact van (on)gekend teamtalent op behoud
Leernetwerk Vitaliteit – Impact van (on)gekend teamtalent op behoud
Meld je aan!Als werkgever houd je scherp in de gaten in welke richting werk en de invulling van taken zich ontwikkelen. Jouw medewerkers wil je duurzaam inzetbaar houden en behouden voor de organisatie. Maar hoe zorg je er nu voor dat ze mee willen bewegen met de ontwikkelingen van werk en de taken van de toekomst? Kom naar de leernetwerkbijeenkomst op 27 februari en leer van de pilot (On)gekend teamtalent.
De arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn is ontzettend krap en de zorgvraag stijgt de komende jaren harder dan het aanbod van professionals. Het is dus van belang goed na te denken over hoe we de schaarse beschikbare capaciteit optimaal kunnen inzetten en kunnen behouden voor de sector. Anderzijds verandert werk, nieuwe functies en taken verschijnen of verdwijnen, onder meer door technologische en sociale innovaties. We zullen daarom mee moeten blijven bewegen met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt willen we flexibel en duurzaam inzetbaar blijven.
Pilot (On)gekend teamtalent
Vier WZW-leden hebben deelgenomen aan de pilot (On)gekend teamtalent. In de pilot, die startte in 2021, volgden zij de evidence based “Taken van de Toekomst-aanpak”. Zij maakten daarmee op teamniveau inzichtelijk wat de veranderingen zijn van de huidige taken van medewerkers naar de taken van de toekomst. Ook maakt de methodiek knelpunten inzichtelijk in de dagelijkse praktijk van de huidige zorg en biedt het handvatten om samen oplossingen te bedenken om deze knelpunten weg te nemen. Uitkomsten uit de sessies leverden input voor een (her)ontwerp en herverdeling van teamtaken. De pilot hanteerde hierbij een skillsbased benadering waarbij er meer wordt uitgegaan van vaardigheden en competenties dan van diploma’s.
De pilot (On)gekend teamtalent was een van de acties uit het inmiddels afgeronde regionale Actieprogramma Waard om voor te werken!.
Programma
Het programma bestaat uit twee onderdelen.
In het eerste deel nemen we je mee in het hoe en wat van de pilot (On)gekend teamtalent. Projectleider van (On)gekend teamtalent Ellen van Wijk vertelt over het ontstaan van de pilot, de opzet en welke fases doorlopen zijn en wat het oplevert. Gwendolyn Alting – Methorst voegt daar de ervaringen van Vilente met de werksessie voor zorgprofessionals aan toe. Ze deelt in het leernetwerk hoe intern de dialoog ontstond en op welke wijze zij aan de slag zijn gegaan met het borgen van de uitkomsten en het geleerde.
Na de pauze gaan we met elkaar in dialoog over wat (on)gekend teamtalent zou kunnen betekenen voor jouw organisatie. Welke handvatten zijn daarbij voor jou van belang en welke tips and trics zijn er om je professionals hierin mee te kunnen nemen en ruimte te creëren naast alles wat er al speelt in de waan van de dag. Tevens is er ruimte om verdiepende vragen te stellen aan Ellen en Gwendolyn.
Sprekers
- Ellen van Wijk
Ellen ondersteunt bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden bij het ontwikkelen en implementeren van (samenwerkings)projecten om te komen tot een innovatieve en inclusieve skills based arbeidsmarkt. Ellen is als projectleider betrokken bij de pilot (On)gekend teamtalent. - Gwendolyn Alting – Methorst
Gwendolyn is 7 jaar werkzaam binnen Vilente en is sinds 3 jaar teamleider Zorg en Welzijn. Zij is voor Vilente nauw betrokken bij de pilot (On)gekend teamtalent en weet het binnen Vilente, samen met de teams van St. Barbara, tot een succes te maken.
Voor wie?
- HR-professionals
- Adviseurs duurzame inzetbaarheid/ vitaliteit
- Teamleiders en (lijn)managers
Deze bijeenkomst is alleen bedoeld voor leden van WZW (max. 20 deelnemers).
Praktische informatie
Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door op bovenstaande roze button te klikken en het bijbehorende inschrijfformulier in te vullen. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 20 deelnemers.