WZW Bestuurderstafel Zorg en Welzijn

Meld je aan
25 mei 2023 16.30 - 21.00 uur

Op donderdag 25 mei vindt de jaarlijkse WZW Bestuurderstafel Zorg en Welzijn plaats. Voor het eerst nodigen wij hierbij ook de bestuurders van onze onderwijspartners uit. Hét moment om sectorbreed met elkaar in gesprek te gaan over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de maatschappelijke opgave van de regio. Waar liggen kansen en hoe kunnen zij daar in gezamenlijkheid in optrekken? Dit alles tijdens een goed diner in de informele setting van restaurant FortVier in Arnhem-Zuid.

Voorafgaand aan het diner hebben wij gastspreker en organisatiefuturoloog Arjen Banach uitgenodigd om ons te inspireren met zijn visie op hoe je van verandering naar experiment kunt komen. Er is ruimte voor dialoog en discussie.

Van verandering naar experiment

Onze sector is flink aan verandering onderhevig. De nieuwe beleidsprogramma’s krijgen langzaamaan meer vorm en inhoud. Een regionale aanpak, het anders werken, inzet op technologie en het omlaag brengen van de vraag naar zorg en maatschappelijke dienstverlening staan centraal.

Geslaagde vernieuwing ontstaat pas als professionals meedoen, als vernieuwing iets wordt van iedereen in je organisatie en de regio. Maar hoe kunnen professionals eenvoudig mee in al die veranderingen, ook met het oog op het hoge verzuim en de oplopende werkdruk?

Gastspreker Arjen Banach

De kunst is om een cultuur te creëren waarin veranderingen transformeren van een slopend proces (dat werkdruk met zich meebrengt) naar een ontdekkingsreis waaraan iedere professional bijdraagt. Succesvol kunnen omgaan met veranderingen begint met veerkracht. Om vanuit daar vernieuwing te realiseren in een psychologisch veilige omgeving. Arjen Banach (spreker en organisatiefuturoloog) kijkt met ons naar hoe veranderingen kunnen transformeren naar experimenten, zodat er echt beweging op gang komt. Hoe we daar met elkaar tijd voor kunnen vrijspelen. Tijd die we kunnen en moeten investeren in het stap voor stap samen verbeteren van werk. En daarmee verder te groeien naar een toekomstgerichte organisatie en regio!

Programma
16.30 – 16.45 uur Inloop
16.45 – 17.45 uur Gastspreker Arjan Banach: Van verandering naar experiment in Zorg en Welzijn
17.45 – 18.15 uur Netwerkborrel
18.15 – 21.00 uur Bestuurdersdiner Zorg en Welzijn

Datum
Donderdag 25 mei 2023

Tijdstip
16.45 – 21.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur)

Locatie
FortVier
Laakoever 401
6846 MX, Arnhem (Arnhem-Zuid/Schuytgraaf)

Er is voldoende parkeergelegenheid naast de deur. Meer informatie over de locatie: www.fortvier.nl

Aanmelden
Voor deze bijeenkomst hebben genodigden een persoonlijke invitatie ontvangen. Deze uitnodiging is op persoonlijke titel en is helaas niet overdraagbaar. Aanmelden voor deze inspirerende bijeenkomst kan via deze link of via de aanmeldbutton.

Bijzonderheden
Voorafgaand aan deze bijeenkomst bij FortVier vindt de Algemene Ledenvergadering WZW plaats (van 15.45 – 16.30 uur).
Ook hiervoor ben je van harte welkom. Meer informatie en aanmelden.

Informatie
Heb je vragen over het deze bijeenkomst?
Neem dan contact op met Pia van den Berg via p.vandenberg@wzw.nl of bel 026 – 389 89 83.