Geplaatst op 3 mei 2021 09:16

Vacature projectmanager ‘(On)gekend teamtalent’

Ben jij er ook van overtuigd dat het tijd is voor een andere benadering van de arbeidsmarkt binnen de zorg? Geloof jij in een arbeidsmarkt waarbij er meer wordt uitgegaan van competenties, vaardigheden en (on)gekend talent? Haal jij energie uit verbinden, projectmatig werken en vind je het een uitdaging om een veranderproces te begeleiden? Lees dan snel verder!

Voor de uitvoering van de pilot ‘(On)gekend) teamtalent’ van organisaties uit de ouderenzorg en gehandicaptenzorg in Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland, is WZW op zoek naar een tijdelijke:

Projectmanager ‘(On)gekend teamtalent’

3-5-2021, standplaats Arnhem, 20 uren per week

We worden steeds ouder, onze samenleving vergrijst en ontgroent en de complexiteit van zorg neemt toe. Daarnaast is er een tekort aan zorgmedewerkers door uitstroom, vergrijzing en verzuim. Momenteel werken 1,4 miljoen mensen in de sector Zorg en Welzijn. De schatting is dat er, bij gelijkblijvende omstandigheden, in 2040 ongeveer 2 miljoen medewerkers nodig zijn om de zorgvraag op te vangen. Dat vraagt om een andere benadering van de arbeidsmarkt en de inzet van menselijk kapitaal. Als projectmanager kan jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren!

De pilot (on)gekend teamtalent
Organisaties vanuit de ouderenzorg en gehandicaptenzorg slaan de handen ineen in de pilot ‘(On)gekend teamtalent’ waar jij als projectmanager de aanjager van bent. Een selectie van teams binnen deze organisaties gaat aan de slag met de evidence based
Taken van de Toekomst-aanpak. De deelnemende teams krijgen inzicht in de taken van nu richting de taken van de toekomst, voortkomend uit de veranderende zorgvraag. Teams krijgen inzicht in welke taken krimpen, welke groeien en welke nieuwe taken op hen af komen.

Waarin wil een team of een individu zich ontwikkelen en welke taken kunnen ook door anderen worden uitgevoerd? Samen kom je tot een (her)ontwerp en herverdeling van alle teamtaken.Met deze benadering stimuleer je teams om regie te nemen op hun loopbaan, zich te blijven ontwikkelen aansluitend op de (toekomstige) zorgvraag en creëer je ruimte voor nieuwe medewerkers, zonder zorgdiploma, om hen te verwelkomen binnen de zorg.

Wat ga je doen en waarvoor ben je verantwoordelijk?
Als projectmanager ben je nauw betrokken bij de voorbereiding en het (mede)organiseren van deze team- en commitmentsessies. Samen met het projectteam ga je vervolgens aan de slag met de inzichten die zijn opgedaan om tot concrete activiteiten te komen die nodig zijn om talenten binnen een team optimaal te benutten en potentiële talenten verder te ontwikkelen. Verantwoordelijkheden:

  • Onderhouden van contact met werkgever (WZW), de opdrachtgever (namens deelnemende organisaties), zorgorganisaties  en andere stakeholders;
  • Opstellen van een plan van aanpak samen met vertegenwoordiging van deelnemende organisaties, onderwijs, WZW en andere stakeholders;
  • Voorbereiden van stuurgroep-overleggen om de voortgang van de pilot te monitoren en waar nodig aanpassingen door te voeren;
  • Afhankelijk van de resultaten vanuit de commitmentsessies ontwikkel je samen met onderwijspartners flexibele onderwijstrajecten en/of modulaire onderwijspakketten.;
  • Bewaken van planning en budget;
  • Evalueren en rapporteren van proces en resultaten en borging van uitkomsten per organisatie;
  • Evalueren van de pilot.

Wat breng je mee?

  • Je bent hbo+ opgeleid en hebt ervaring met projectmanagement en veranderprocessen;
  • Je bent een stevige gesprekspartner voor zowel opdrachtgever, projectteam als deelnemende organisaties en teams;
  • Je hebt affiniteit met het thema Leven Lang Ontwikkelen;
  • Integriteit, creativiteit en klantgerichtheid;
  • Kennis van ontwikkelingen binnen de (zorg)arbeidsmarkt en onderwijs;
  • Ervaring in de ouderenzorg en/of gehandicaptenzorg is een pré.

Wat bieden we?

  • Een zelfstandige functie voor de duur van de pilot met veel ruimte voor eigen initiatief
  • Een contract voor de duur van de pilot: 8 maanden en 20 uur per week;
  • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring, krijg je minimaal € 2.882 en maximaal € 4.227 bruto per maand. We volgen salarisschaal 55cao Ziekenhuizen;
  • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
  • Een functie bij WZW én binnen een groot dynamisch netwerk van ouderenzorg- en gehandicaptenzorgorganisaties in Gelderland.

Werken bij WZW betekent dat je deel uitmaakt van een enthousiast en ambitieus team dat zich op daadkrachtige wijze en in verbinding met leden en samenwerkingspartners sterk maakt voor balans op de regionale arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn. Een team waarin je jouw collega’s persoonlijk kent, je elkaar en ieders expertise goed weet te vinden, je onderling kennis uitwisselt en elkaar versterkt. Op die manier boeken we samen mooie, duurzame resultaten met en voor onze leden én de regio.

WZW is de werkgeversvereniging van zorg- en welzijnsorganisaties in Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland. Samen met ruim 120 leden en samenwerkingspartners werkt WZW aan (regionale) arbeidsmarkt gerelateerde vraagstukken. Vanuit landelijke en regionale ontwikkelingen en vragen uit de sector behartigt WZW de gemeenschappelijke belangen en treedt zij op als ambassadeur. WZW vormt de verbindende schakel in het krachtige regionale netwerk met leden en samenwerkingspartners. WZW initieert en jaagt nieuwe activiteiten aan, zij faciliteert en ondersteunt in gezamenlijke projecten. Ook organiseert WZW onder meer leernetwerken, strategische agendatafels, inspiratiesessies, workshops en andere inhoudelijke bijeenkomsten over arbeidsmarkt gerelateerde thema’s. Lees meer over WZW.

Interesse in deze vacature?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Ineke Slagter, senior programmamanager, via i.slagter@wzw.nl of 06 – 302 47 518 of Jennifer de Boer, projectmanager, via j.deboer@wzw.nl of 06 – 828 34 708. 

Enthousiast geworden? Reageer dan voor 23 mei 2021 via info@wzw.nl, ter attentie van Pascalle Neijenhuis (directeur-bestuurder WZW) en onder vermelding van vacature projectmanager (on)gekend teamtalent. Ook ZZP’ers zijn welkom om te reageren.

De eerste en tweede gesprekken vinden daaropvolgend plaats (de data hiervoor ontvang je bij een positieve terugkoppeling op jouw sollicitatie). Hierbij spreek je ook met een afvaardiging vanuit de deelnemende zorgorganisaties.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar kiezen ervoor om zelf te werven.