Aan de slag MET digitalisering en technologie

29 nov 2021

Wil jouw organisatie aan de slag met digitalisering en technologie? Maar weet je niet waar te beginnen? Ben je nog in de experimenteerfase? Of is jouw organisatie al gestart met de implementatie van technologie en heb je vragen hoe je dit op een structurele wijze kunt borgen binnen je organisatie? Deelname aan het project MET biedt kansen!

Webinar Medewerker En Technologie

Op 11 november vond het webinar Medewerker En Technologie (MET) plaats. Tijdens dit webinar werd toegelicht wat de MET-methodiek inhoudt en hoe MET jouw organisatie kan ondersteunen om de volgende stap in digitalisering en technologie te zetten. Ben je nieuwsgierig en wil je het webinar terugkijken? Dat kan via deze link.

Project MET

MET is een beproefde methodiek en reikt handvatten, tips en tools aan waarmee jouw organisatie digitalisering en technologie kan implementeren en inbedden. Hierdoor is jouw organisatie beter in staat te anticiperen op (toekomstige) technologische ontwikkelingen. Door de inzet van digitalisering en technologie kan het werk efficiënter, makkelijker en medewerker- en cliëntvriendelijker ingericht worden.

Opties voor deelname

Er zijn twee opties om deel te nemen aan het project MET:

Optie 1: MET volledige methodiek

Is jouw organisatie nog in de oriënterende en startende fase? Dan is deelname aan het volledige MET-programma wellicht een goed idee. Je doorloopt alle onderdelen in de volgorde die bij jouw organisatie past. Het volledige MET-programma start in januari/februari van 2022 en loopt tot eind december 2022.

Per deelnemende organisatie ontvang je:

  • 6 Tech@doptieSpellen: 6 – 8 medewerkers per spel. Onder leiding van een externe gespreksleider gaan medewerkers met elkaar in gesprek over digitalisering en technologie. De centrale vraag: hoe denk jij over digitalisering en technologie en waar wil je als afdeling of team over twee jaar staan? Zelftest digivaardig in de zorg: de deelnemers krijgen inzicht in eigen digitale vaardigheden en de ontwikkelpunten.
  • 3 Leerarrangementen: 3 medewerkers worden klaargestoomd voor de rol van voorloper binnen je organisatie.
  • 4 Masterclasses: 4 thema’s, 1 deelnemer per masterclass. De masterclasses zijn gericht op borging van digitalisering en technologie: er worden handvatten aangereikt om zelf met de strategische inbedding aan de slag te gaan of deze verder vorm te geven.
  • 1 Werk-leertraject: keuze uit één van de onderstaande thema’s.
    o Technologie verweven in beleid.
    o Management van meerdere technologie toepassingen/projecten.
    o Sturen op projecten vanuit het management.
    o Van experiment naar implementatie.

Kosten deelname: geen, alleen investering in uren.

Optie 2: MET Masterclasses

Is jouw organisatie al aan de slag met experimenteren en toepassen van digitalisering en technologie en speelt het vraagstuk hoe dit geborgd moet worden? Neem dan deel aan de MET Masterclasses. De masterclasses zijn gericht op borging van digitalisering en technologie: er worden handvatten aangereikt om zelf met de strategische inbedding aan de slag te gaan of deze verder vorm te geven.

Alleen masterclasses:

  • Keuze uit 1 tot 4 masterclasses: één deelnemer per masterclass. Mogelijkheid van een introducé is afhankelijk van aantal aanmeldingen.
  • Doelgroep: Medewerkers die binnen de organisatie de condities scheppen om met technologie en/of ICT-toepassingen te werken. Hierbij kun je denken aan: implementatie- of projectmedewerkers, (informatie)managers, beleidsmedewerkers, medewerkers van innovatieafdelingen, ICT-experts met beleidstaken
  • Niveau: Post-HBO niveau, basale ervaring met projectmatig werken.

Kosten deelname: geen, alleen investering in uren.

Aan de slag

Is jouw organisatie klaar om de volgende stap te zetten en digitalisering en technologie te implementeren en in te bedden binnen de organisatie? Neem dan contact op met Suus van Dijk, MET@wzw.nl |06 – 23 80 74 08.

Sparren over goed werkgeverschap?

Ben je ook bezig met het thema ‘goed werkgeverschap’ en wil je
weten hoe je dit kunt implementeren binnen jouw organisatie?
Ja, ik wil sparren