Lancering website Handreiking Duurzame Inzetbaarheid

23 sep 2024

In samenwerking met diverse werkgeversorganisaties, onderwijsinstellingen en vakvertegenwoordigers, lanceren de HAN en WZW de website Handreiking Duurzame Inzetbaarheid (DI). Dit nieuwe digitale platform biedt praktische hulpmiddelen en tools om een positieve werksituatie te bevorderen, gericht op werknemers en werkgevers Zorg en Welzijn.

Op www.handreikingduurzameinzetbaarheid.nl zijn een toolbox voor werknemers én een toolbox voor werkgevers ingericht. Ze bevatten handreikingen met concrete stappen en adviezen waarmee werkgevers en werknemers zelf gericht actie kunnen ondernemen. Het draagt bij aan het vergroten van onder meer het werkplezier, de motivatie, ontwikkeling en vitaliteit van medewerkers, zodat zij duurzaam inzetbaar blijven in hun werk in Zorg en Welzijn.

Ondersteuning bij duurzame inzetbaarheid
Als professional met duurzame inzetbaarheid in portefeuille is de toolbox een praktische handreiking. Het helpt ze bij hun werk met concrete interventies op gebied van vitaliteit, mobiliteit, leven lang ontwikkelen en zingeving. Denk aan activiteiten en verwijzingen voor het fit en vitaal blijven in het werk, stoppen met roken, het krijgen van mentale focus of keuzes maken. Het ondersteunt werkgevers bij het ondersteunen van hun medewerkers zodat zij op ieder moment in hun loopbaan gezond, met passie én met plezier aan het werk zijn.

Voor medewerkers die zelf aan de slag willen met welzijn op het werk
Als zorg- en welzijnsprofessionals vragen hebben over het welzijn op hun werk en daar zelf mee aan de slag willen, dan biedt de website veel praktische adviezen en hulpmiddelen in de toolbox om zelf actie te ondernemen. Hiermee kunnen ze zelf regie houden.

Bevorderen positieve werksituatie
De website ‘Handreiking Duurzame Inzetbaarheid’ is een initiatief van WZW en de HAN en is bedoeld om de zorg- en welzijnssector te ondersteunen bij het bevorderen van duurzame inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling. Met de arbeidsmarkttekorten waar de sector mee te kampen heeft, is het behouden van huidige professionals voor werkgevers een belangrijk thema. Met inzet van de website staat het welzijn van de professionals voorop en helpt het werkgevers én werknemers bij het bevorderen van een positieve werksituatie.

Handreiking duurzame inzetbaarheid

Bezoek de website voor meer informatie en de beschikbare hulpmiddelen.

Meer weten over de website Handreiking Duurzame inzetbaarheid?

Neem gerust contact met ons op!