Gelderse matchtafels

Samen met collega-vakprofessionals vanuit verschillende sectoren tot creatieve ideeën komen, ontdekken welke mogelijkheden er zijn op gebied van arbeidsmobiliteit en hoe we deze in de praktijk kunnen brengen: dat doe je in onze regio aan de Gelderse matchtafels. Dit vanuit Zorg en Welzijn geïnitieerde netwerk brengt sectoren bij elkaar. Want met elkaar, over de muren van de verschillende sectoren heen, komen we verder! We hebben elkaar nodig om de balans op de regionale arbeidsmarkt te vinden.

Participeren in het netwerk van de Gelderse matchtafels heeft altijd meerwaarde. In de bijeenkomsten gaat het om verbinding leggen, kennis en inspiratie opdoen en elkaar verder helpen bij het matchen. Zo is het eerste deel van de bijeenkomst altijd gereserveerd voor een gastspreker die vertelt over een actueel thema op de arbeidsmarkt. Dit levert vaak interessante discussies en het geeft je nieuwe inzichten en inspiratie. In het tweede deel staat vervolgens het matchen centraal. Hierin brengen we vraag en aanbod zo goed mogelijk bij elkaar en benutten we de korte lijntjes in ons netwerk optimaal. Of het nu gaat om kandidaten die zoekende zijn naar een nieuwe uitdaging, vacatures die gevuld moeten worden of het verkrijgen van handige tips & tricks; je gaat nooit met lege handen naar huis.

Verbinding leggen

Het matchen van medewerkers aan in- en externe vacatures, opdrachten, ook nog passend bij hun talent en kwaliteiten, blijkt niet altijd even gemakkelijk. Bij de Gelderse Matchtafels is daarom het verbinden tussen sectoren en elkaar weten te vinden in de regio even belangrijk als het matchen zelf. En op dat punt heeft dit intersectorale netwerk zijn toegevoegde waarde inmiddels bewezen.

Gekoppeld aan de Gelderse matchtafels is de training Netwerken doe je samen. Deelnemende werkgevers kunnen hun medewerkers – bijvoorbeeld mensen die in de mobiliteit zitten en zoekende zijn naar ander werk – uitnodigen voor deze training. Ze leren hierin hoe je je netwerk kunt inzetten en oefenen ze direct in de praktijk wat netwerken inhoud en kan opleveren!

Volwaardig platform

Het intersectorale netwerk Gelderse matchtafels is gericht op onze regionale arbeidsmarkt. Alle sectoren kunnen aansluiten. Sinds de start in 2015 is het uitgegroeid tot een volwaardig platform waar diverse werkgevers – vertegenwoordigd door HR-managers, recruiters, loopbaanprofessionals en mobiliteitsadviseurs – uit de regio’s Arnhem, Foodvalley, Nijmegen en Rivierenland elke maand op aansluiten. Grofweg bestaat het voor 35 procent uit Zorg en Welzijn en 65 procent uit overige sectoren. Wil je meer weten of je aansluiten bij het netwerk? Neem dan contact met ons op!

Jaarplanning 2022 – Gelderse matchtafel

Noteer onderstaande data in je agenda. Op onze evenementenpagina vind je bij de betreffende datum extra informatie over het thema dat ter tafel komt. Je bent van harte welkom!

Donderdag 20 januari 2022
Donderdag 17 februari 2022
Dinsdag 22 maart 2022
Donderdag 21 april 2022
Dinsdag 17 mei 2022
Donderdag 16 juni 2022
Donderdag 22 september 2022
Dinsdag 18 oktober 2022
Donderdag 17 november 2022
Dinsdag 13 december 2022

Elke matchtafel starten we om 9.00 uur met een presentatie van een gastspreker over een actueel thema. Na dit eerste gedeelte gaan we over op het ‘matchen’, tot 10.30 uur met mogelijke uitloop tot 11.00 uur.

Neem voor meer informatie contact op met Susanne Haarsma, s.haarsma@wzw.nl of 026 389 89 83.

In the spotlight

Jaarplanning 2022 Gelderse matchtafel en training netwerken doe je samen

Noteer deze data in je agenda. Op onze evenementenpagina vind je bij de betreffende datum extra informatie over het thema dat ter tafel komt. Je bent van harte welkom!

Gelderse matchtafel
Lees verder

Onze leden

Pactum
ABF research
Verburgt Molhuysen
FBZ
Driestroom
Zinzia
Spectrum Elan
GrandCare
Rijnstate ziekenhuis
Gemeente Arnhem
Siza
Buro Maks
Gemeente Nijmegen
HdS Zorg
Unique Zorg
Tilburg University
PSW
Het Maanderzand
FNV
Our House On Wheels
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Het Schild
NKDI
Actief Zorg

Overige projecten van: Thema Doelgroepgericht werven