Arbeidsmarkt in beeld

Actuele arbeidsmarktcijfers, -prognoses en trends zijn een onmisbaar onderdeel bij het maken van het arbeidsmark- en personeelsbeleid. Ook binnen jouw organisatie zullen de cijfers op enige manier een belangrijke rol spelen. Als werkgeversvereniging maken wij daarom de arbeidsmarktdata van Zorg en Welzijn in onze regio toegankelijk en inzichtelijk voor jou. We duiden de cijfers en gebruiken ze als onderlegger voor het oplossen van arbeidsmarktvraagstukken die wij samen met onze leden – en wellicht ook jouw organisatie – en stakeholders oppakken.

Arbeidsmarktinbeeld.nl

Arbeidsmarkt in beeld omvat een geïntegreerd geheel van informatievoorziening en bijeenkomsten die van meerwaarde zijn voor jouw organisatie. Op het online dashboard Arbeidsmarktinbeeld.nl vind je op ieder gewenst moment actuele cijfers over bijvoorbeeld instroom, uitstroom, werkgelegenheid, mobiliteit en verzuim. Daarnaast brengen wij arbeidsmarktinformatie onder de aandacht in onze maandelijkse nieuwsbrief en mag je van ons door het jaar heen relevante factsheets verwachten, onder meer met prognosecijfers, een thema- of jaarbeeld. Dit combineren we met inhoudelijke bijeenkomsten waarbij kennis delen en leren van elkaar centraal staat.

Vragen de cijfers om extra toelichting of wil je specifieker achterhalen wat ze betekenen voor jouw organisatie? Dan is WZW tevens jouw gesprekspartner voor duiding of verdieping. Of je nu vragen hebt over cijfers met betrekking tot cijfers over mobiliteit, onderwijs of verzuim; WZW haalt de data op die jij nodig hebt om op goed geïnformeerd beleid te kunnen bepalen binnen jouw organisatie.

 

Aangesloten organisaties

RegioPlus
CBS Statline
ABF research
Etil research group

Overige projecten van: Thema Arbeidsmarktinformatie en Strategische personeelsontwikkeling