Inspiratiemiddag – Data en AI in Zorg en Welzijn

Meld je aan
06 oktober 2022 14:00 – 16:30 uur
Hoe AI een bijdrage gaat leveren aan leren en ontwikkelen, HRM en arbeidsbesparing in het primaire proces

Op donderdagmiddag 6 oktober faciliteert WZW een inspiratiemiddag binnen het programma Innovatie en een Leven Lang Ontwikkelen. Samen met leden en partners gaan we ons verdiepen in het thema ‘Data en AI in Zorg en Welzijn’. Laat je informeren en inspireren door mooie voorbeelden en gastspreker Sietske Rozie, en ga vervolgens samen in gesprek over de kansen voor regionale samenwerking op het gebied van AI in de nabije toekomst.

Sietske Rozie

Sietske Rozie heeft een achtergrond als radioloog en een passie voor de toekomst van de zorg. Ze is al jaren op diverse manieren actief in discipline-overstijgende onderwerpen, zoals medisch leiderschap en zorginnovatie; waaronder Artificiële Intelligentie. Sietske is moderator en keynote spreker, maakte een podcastserie over de zorg en was faculty lid van business school. Op dit moment maakt zij in samenwerking met Medisch Contact de podcast ‘Beter worden met Roos&Rozie’.

In haar inspirerende en interactieve lezingen over data en AI combineert zij gedrag, psychologie en techniek om duidelijk te maken hoe dit op elkaar ingrijpt bij de ontwikkeling en implementatie, en hoe belangrijk het is dat alle zorgprofessionals hierbij betrokken worden en blijven.

Deelsessies

Na het plenaire deel gaan we in drie deelsessies gezamenlijk, actief verkennen welke kansen we zien om AI op verschillende aspecten in onze sectoren toe te passen. Afhankelijk van je interessegebied en functie kies je één sessie waar jij aan deelneemt. Je kunt kiezen uit één van de volgende deelsessies:

Leren en ontwikkelen: De belofte van AI binnen leren en ontwikkelen
Wellicht heb je het wel eens voorbij zien komen: innovatieve leerplatformen waar het leeraanbod precies inspeelt op de wensen van de gebruiker en zelfs voorspellend het juiste leeraanbod voorschotelt. Maar wat voor mogelijkheden zijn er nog meer voor de inzet van data en AI binnen leren en ontwikkelen? Samen gaan we op zoek naar kansen.

Primaire proces: Hoe AI bij gaat dragen aan arbeidsbesparing
Welke kansen zien we voor AI in het primaire proces en in hoeverre kunnen we dit al inzetten? In deze sessie kijken we naast die vragen ook naar wat samenwerking met andere organisaties in de regio jouw organisatie kan opleveren om de inzet van AI succesvol te maken.

Personeelsbeleid: Welke toepassingen zien we voor AI in HRM?
In deze sessie krijg je inzicht in de rol van AI en data bij HRM. Samen gaan we kijken wat we al goed doen en waar de kansen liggen om van elkaar te leren en samen op te trekken.

Afronding en borrel

We ronden de middag af met een korte reflectie, waarna je de kans krijgt om onder genot van een drankje nog even verbindingen te leggen en na te praten met andere deelnemers.

Voor wie?

  • Innovatiemanagers
  • Zorgtechnologie adviseurs/-medewerkers
  • Beleidsmedewerkers
  • HR-professionals
  • Opleidingsfunctionarissen
  • Professionals die zich bezig (willen) houden met innovatie, data en/of AI

Deze bijeenkomst is voor leden van WZW. 

Inspiratie: WZW Podcast

Wil je van tevoren alvast wat inspiratie opdoen over AI in onze regio? Beluister dan de WZW-podcast over dit thema via:

‘Met drie gasten aan tafel neemt WZW je in deze podcast mee in de huidige status van AI (Artificial Intelligence) in de regio, de kansen die er liggen voor de arbeidsmarkt en hoe dit het werk in Zorg en Welzijn zal veranderen. Samen wordt er besproken wat er nodig is om de arbeidsmarkt te versterken, en wat we daarin gezamenlijk en regionaal kunnen betekenen. Hans van Gestel, lid van de Raad van Bestuur bij Driestroom, vertelt o.a. over AI-toepassingen binnen Driestroom. Maurice Magnee, professor of healthcare innovation bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, spreekt vanuit zijn rol als onderzoeker. Josje Verhoeven, directeur van ROC Rivor en partner van The LearnSpot, vertelt over het moderne onderwijsmodel ‘The LearnSpot’.’

Wil jij je op 6 oktober laten inspireren en informeren over data en AI in Zorg en Welzijn? Meld je dan aan via de roze aanmeldbutton bovenaan deze pagina.

Datum
Donderdag 6 oktober 2022

Tijdstip
14:00 – 16:30 uur

Programma

13.45 uur          Inloop
14.00 uur          Start inspiratiemiddag plenair
14.05 uur          Spreker Sietske Rozie over ‘De wereld van AI’
15.00 uur          Deelsessies – kies één van de drie sessies bij aanmelding, uitleg hierboven
16.00 uur          Netwerkborrel

Locatie
Leidenweg 70
6843 LD Arnhem

Kosten
Deze bijeenkomst, inclusief borrel, is gratis voor leden van WZW.

Informatie
Heb je vragen? Neem dan contact op met projectmanager Tijn Gerrits, t.gerrits@wzw.nl of projectmanager Nienke Freije, n.freije@wzw.nl | 026 – 38 98 983.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door op bovenstaande roze button te klikken en het bijbehorende inschrijfformulier in te vullen.