Regionaal Oriëntatieprogramma krijgt vervolg

22 dec 2023

Het Regionaal Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn, dat afgelopen zomer als pilot is opgezet in samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijs in de regio Foodvalley, krijgt een vervolg. De deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties hebben in de evaluatie hun deelname positief beoordeeld en aangegeven graag met het programma verder te willen.

‘De doorontwikkeling en de borging van het programma zal in regio Foodvalley opgepakt worden vanuit ‘Zo Zorgt Gelderse Vallei‘, vertelt Yvonne Smets, projectmanager bij WZW. ‘Zij nemen uiteraard de tips en tops mee. Zoals balans in tijdsinvestering en opbrengst (tip) en de diversiteit van de avonden in het programma en de regionale samenwerking (tops).

Regio Foodvalley

Wil jij in regio Foodvalley aansluiten bij het regionaal oriëntatieprogramma (en de Meet & Greet) of wil je meer informatie, neem dan contact op met Ellen van Wijk, programmamanager Zo Zorgt Gelderse Vallei, info@zozorgtgeldersevallei.nl
Ook wanneer je organisatie niet is aangesloten bij Zo Zorgt Gelderse Vallei ben je van harte welkom om aan te sluiten.

Regio’s Midden-Gelderland en Nijmegen

Naast de doorontwikkeling in regio Foodvalley zijn we gestart om ook in de regio’s Midden-Gelderland en Nijmegen een oriëntatieprogramma op te zetten, in combinatie met een Meet & Greet voor- of achteraf.

Mooi resultaat pilot zomer 2023

Het doel van het Regionaal Oriëntatieprogramma is zij-instromers een brede kennismaking te bieden met branches, functies en opleidingen in Zorg en Welzijn. Zodat zij de gelegenheid krijgen te ontdekken wat het beste bij hen past. In de zomer van 2023 namen 13 enthousiaste zij-instromers deel aan een of meer inspiratie-avonden met de invulling: workshop ‘Talenten, ontdek je talent’; ‘Het leven van een zij-instromer, het echte verhaal’; ‘Branches en functies in Zorg en Welzijn’ en ‘Scholingsmogelijkheden’.

De deelnemers hebben het programma beoordeeld met ruim een 8. ‘Het programma heeft mij geholpen in mijn oriëntatie. Ik heb écht ontdekt wat bij me past’, liet een van de deelnemers weten. Een andere deelnemer geeft aan dat zij het fijn vond om de verhalen van andere zij-instromers te horen en ervaringen uit te wisselen. ‘En mooi om te melden is dat inmiddels vier deelnemers concrete stappen hebben kunnen maken naar een (leer)werkplek in onze sector’, vertelt Yvonne. ‘Twee andere deelnemers kiezen voor een loopbaancoach van Sterk in je Werk, die hen verder helpt bij de volgende stap.’

Meer weten over het Regionaal Oriëntatieprogramma?

Vraag het onze collega Yvonne!