Podcast – Artificial Intelligence als oplossing voor balans op de arbeidsmarkt

13 jun 2022

“De inzet van kunstmatige intelligentie, oftewel AI, heeft enorme potentie binnen Zorg en Welzijn. Dit kan een draaiknop zijn voor de arbeidsmarktuitdagingen. Wordt dat potentieel al benut in onze regio, of is dit nog een verre droom?”

Met deze vraag opent Willem Rutgers, programmamanager bij WZW, de podcast ‘AI als oplossing voor balans op de arbeidsmarkt’. Met drie gasten aan tafel neemt WZW je in deze podcast mee in de huidige status van AI (Artificial Intelligence) in de regio, de kansen die er liggen voor de arbeidsmarkt en hoe dit het werk in Zorg en Welzijn zal veranderen. Samen wordt er besproken wat er nodig is om de arbeidsmarkt te versterken, en wat we daarin gezamenlijk en regionaal kunnen betekenen.

Hans van Gestel, lid van de Raad van Bestuur bij Driestroom, vertelt o.a. over AI-toepassingen binnen Driestroom. Maurice Magnee, professor of healthcare innovation bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, spreekt vanuit zijn rol als onderzoeker. Josje Verhoeven, directeur van ROC Rivor en partner van The LearnSpot, vertelt over het moderne onderwijsmodel ‘The LearnSpot’.

Beluister de podcast via:

Inspiratiemiddag – Data en AI in Zorg en Welzijn

Ben je geïnteresseerd in AI of geïnspireerd door deze podcast en wil je meepraten? Op donderdagmiddag 6 oktober faciliteert WZW een inspiratiemiddag om ons samen met leden en partners nog verder te verdiepen in dit thema.

Tijdens deze middag delen we interessante voorbeelden van AI-toepassingen en bespreken we wat de inzet van AI en data voor de arbeidsmarkt kan betekenen. Samen gaan we in gesprek over waar de kansen liggen voor regionale samenwerking op het gebied van AI in de nabije toekomst. Het belooft een inspiratievolle middag te worden waarin we samen de kansrichtingen binnen de regio in kaart brengen!
Lees meer en meld je alvast aan.

Technology Talks – Artificial Intelligence (AI) in Zorg en Welzijn

Om ons verder te verdiepen in wat AI zou kunnen betekenen in het kader van de arbeidsmarkttekorten en hoe we elkaar in de regio kunnen versterken op dit thema, sluiten wij op 16 juni aan bij het evenement Technology Talks van de HAN. WZW zal daar deelnemen aan het panelgesprek en verzorgt een gesprekstafel over AI en de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn.

Meer weten over WZW-activiteiten op het gebied van AI?

Neem dan contact op met projectmanager Tijn Gerrits.