Webinar Zorgrunners – Kansrijke arbeidsmarktdoelgroepen

Meld je aan
11 januari 2024 12.00 - 13.00 uur

Aantrekken kansrijke arbeidsmarktdoelgroepen

Óok in 2024 gaan we op zoek naar oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt. In het afgelopen jaar hebben negen ouderenzorgorganisaties in samenwerking met onderwijs en WZW positieve ervaringen opgedaan met de inzet van zorgrunners. Een mooi resultaat van de pilot is dat we hiermee ook nieuwe kansrijke doelgroepen hebben aangetrokken. 

We zien diverse mogelijkheden om in 2024 de doelgroepen die als zorgrunner ingezet kunnen worden uit te breiden. Ook biedt het concept ‘zorgrunners’ kansen voor verbreding naar meer branches in Zorg en Welzijn.

In ons webinar op donderdag 11 januari van 12.00 tot 13.00 uur vertellen we je alles over het concept ‘zorgrunners’ en onze ervaringen van het afgelopen jaar. Wil jij meer weten over de inzet van kansrijke arbeidsmarktdoelgroepen als zorgrunner? De werving en de training? En op welke manieren je als organisatie kunt meedoen? Meld je dan aan voor dit webinar!

De zorgrunner

Van oorsprong zijn zorgrunners studenten van niet-medische studies die met een basisvaardigheden-training van drie dagdelen (ontwikkeld in samenwerking met drie regionale ROC’s) ingezet worden in Zorg en Welzijn. Ze helpen met ondersteunende werkzaamheden, waardoor zorgmedewerkers worden ontlast. Vooral op piekmomenten tijdens de zomervakantie heeft dit organisaties het afgelopen jaar veel opgeleverd. Lees hier meer.

Skills based benadering

Zorgrunners beschikken door hun achtergrond over specifieke vaardigheden en kennis, oftewel ‘skills’. Denk bijvoorbeeld aan skills vanuit hun studie of hobby. Een inspiratiekaart moedigt de zorgrunners en collega’s op de werkvloer aan om te kijken hoe deze skills ingezet kunnen worden.

Laat je informeren en kijk of zorgrunners voor jouw organisatie kansen bieden in 2024!

Datum
Donderdag 11 januari 2024

Tijd
12.00 tot 13.00 uur

Vorm
Dit is een online bijeenkomst. Je ontvangt de link na aanmelding.

Voor wie
Deze bijeenkomst is bedoeld voor de onderstaande professionals van leden van WZW:

  • Recruiters
  • Opleidingsfunctionarissen
  • Praktijkbegeleiders
  • Arbeidsmarktcommunicatiespecialisten
  • HR-professionals

Dit webinar is voor leden van WZW.

Deelnamekosten
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW.

Contact
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectmanager Yvonne Smets | 06 – 302 475 18 of Nienke Freije | 06 13 78 46 52.

Aanmelden
Meld je aan voor deze bijeenkomst via de roze aanmeldknop bovenaan deze pagina en vul het inschrijfformulier in.