Informatiebijeenkomst samen zij-instromers werven – ouderenzorg

Meld je aan
19 september 2022 13:00 – 14:00 uur

Online bijeenkomst voor ouderenzorgorganisaties over gezamenlijk regionaal werven

Vanuit de strategische doelstelling ‘We bieden kansen voor mensen uit andere sectoren en werven gezamenlijk’ uit onze Meerjarenagenda 2025, zijn we begin dit jaar gestart met een pilot: tien organisaties in de ouderenzorg hebben samen zij-instromers geworven voor een leerwerktraject vanaf mbo-niveau 3.

Kandidaten solliciteerden op een laagdrempelige manier: zonder cv en motivatiebrief. Via WZW Loopbaanbegeleiding nam elke kandidaat deel aan een kort telefonisch gesprek met een loopbaancoach. De organisaties coördineerden samen de kennismakingsgesprekken en selecteerden daarna gezamenlijk kandidaten voor meeloopdagen. Uiteindelijk hebben ze 17 nieuwe collega’s aangenomen. De evaluatie van deze pilot lees je in dit rapport.

Vervolg

Een aantal deelnemende organisaties heeft de wens uitgesproken om een vervolg te geven aan de pilot. Tijdens de online informatiebijeenkomst op maandag 19 september van 13.00 tot 14.00 uur gaan we hierover in gesprek met alle geïnteresseerden uit de ouderenzorg. Hoe zou het proces van samen werven eruit kunnen zien, en welke ervaringen vanuit de pilot nemen we hierin mee? Wat zijn de kosten van een doorlopende betaalde social media campagne? En wat kan het jouw organisatie opleveren?

We willen alle organisaties in de ouderenzorg enthousiasmeren en de kans geven om deel te nemen aan een doorlopende (sociale media) campagne ‘Samen zij-instromers werven’. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via bovenstaande roze aanmeldknop!

Voor wie?

  • Recruiters
  • HR-managers
  • HR-adviseurs
  • Opleidingscoördinatoren
  • Professionals die zich bezighouden met werving, zij-instroom en/of regionale samenwerking

Deze bijeenkomst is voor leden van WZW. 

Datum
Maandag 19 september 2022

Tijdstip
13:00 – 14:00 uur

Vorm
Dit is een online bijeenkomst via Microsoft Teams. Je ontvangt de link na aanmelding.

Kosten
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW.

Informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectmanager Yvonne Smets, per mail via y.smets@wzw.nl of op telefoonnummer 06 – 30 24 75 18.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door op bovenstaande roze button te klikken en het bijbehorende inschrijfformulier in te vullen.