Zorgstudenten opgeroepen om te helpen in coronatijd

18 feb 2021

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties, die hard hulp kunnen gebruiken. Met een landelijke online wervingscampagne richt zij zich nu specifiek op zorgstudenten. Ook deze bijna-zorgprofessionals zijn met hun opgedane kennis van waarde om de zorg tijdens corona te ondersteunen.

De vraag naar meer zorgprofessionals blijft enorm. Door studenten die een opleiding volgen tot verzorgende, verpleegkundige, behandelaar of arts te verbinden aan bijbanen die de werkdruk verlagen, kunnen we de zorg in Nederland vooruit helpen. In Noord-Nederland is de afgelopen tijd succesvol geworven onder zorgstudenten. Studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in Zorg of Welzijn hebben zich daar na een oproep in grote getale voor aangemeld bij Extrahandenvoordezorg.nl.

Dit succes krijgt nu landelijk vervolg. Voor studenten is er een specifieke aanmeldpagina op de website Extrahandenvoordezorg.nl aangemaakt. Na aanmelding via de site worden zij, afhankelijk van het aantal aanvragen van zorgorganisaties in de regio, gematcht op basis van hun kennis en beschikbaarheid.

Extra handen voor de zorg

Extra handen voor de zorg is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, Nu’91, CNV, Actiz, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds de start van het initiatief zijn ruim 13.000 mensen aangeboden aan zorgorganisaties.

Wil je als zorgorganisatie in Midden- en Zuid-West Gelderland meer weten over wat Extra handen in de zorg voor jouw organisatie kan betekenen als het gaat om extra ondersteuning in coronatijd? Kijk dan verder op onze site of neem contact op met onze coördinator Wendy Penning, w.penning@wzw.nl.