Extra handen voor de zorg

De zorg staat voor een ongekende opgave. De coronacrisis leidt tot allerlei uitdagingen, waarvan de hoge werkdruk in de zorg een belangrijke is. Bij Extra handen voor de zorg geloven wij dat vele handen licht werk maken. Vanuit die overtuiging verbinden wij zorgorganisaties die ondersteuning kunnen gebruiken aan mensen die (tijdelijk) willen werken in de zorg.

Aanmelden bij behoefte aan extra ondersteuning
Op www.extrahandenvoordezorg.nl kunnen zorgorganisaties hun behoefte aan extra tijdelijke medewerkers doorgeven. Dit is ook de website waar (oud-)zorgprofessionals (denk aan gepensioneerden, studenten, zorgprofs die in het verleden in de zorg hebben gewerkt en enthousiaste mensen zonder zorgervaring die een training bij de Nationale Zorgklas hebben doorlopen) zich registreren om organisaties te helpen.

WZW is schakel voor zorgorganisaties in Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland
Alle aanmeldingen komen terecht in een landelijke database. WZW is voor de regio Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland het eerste contact met de zorgorganisaties die ondersteuning nodig hebben. We vragen goed uit wat nodig is, en geven advies om tot de best mogelijke match tussen jouw vraag en het aanbod van (oud)zorgprofessionals te komen. Hierbij wordt uiteraard gelet op opleidingsniveau, ervaring en of het de juiste match is met de vraag vanuit jouw organisatie.

 

Hoe komt een matching tot stand?

1. Vraag en aanbod wordt aangemeld via www.extrahandenvoordezorg.nl

2. Op basis van de postcode worden kandidaten die zich aanbieden ondergebracht bij het regionale contactpunt van hun regio. Dit regionale contactpunt heeft een overzicht van de behoefte aan tijdelijke capaciteit binnen zorg- en welzijnsorganisaties en brengt op basis daarvan vraag en aanbod samen.

3. Er wordt door het matchingsteam contact opgenomen met de (oud-) zorgmedewerker die zich heeft aangemeld, voor aanvullende informatie en om hen te informeren  over de werkwijze.

4. Bij een aanvraag van een zorgorganisatie, neemt WZW in onze regio contact op met de contactpersoon van de betreffende organisatie voor aanvullende informatie over de aanvraag en mogelijk specifieke behoeftes.

6. We werken vanuit de vraag van een zorgorganisatie en zoeken daar mensen uit ons bestand bij. Sluiten de achtergrond en beschikbaarheid van de (oud)zorgmedewerker aan bij de vraag van een zorgorganisatie? Dan geven we dat door aan die organisatie. Deze neemt het contact over.

 

Spontane hulp en vrijwilligers
Bieden (oud-) zorgmedewerkers spontaan hun hulp aan bij jouw organisatie, maar kun jij ze niet plaatsen? Vraag ze dan om dit formulier in te vullen:

Aanmelden als (oud-)zorgmedewerker

Ze komen dan in de landelijke database en daarmee in het regionale matchingsproces. Op ons loopbaanplatform Werkeninzorgenwelzijn.nl is ook een pagina voor Extra handen voor de zorg ingericht.

Veelgestelde vragen & contact
Op de website van Extra handen voor de zorg vind je alle informatie en instructiefilmpjes over het aanmelden als (oud)zorgprof en als organisatie met een ondersteuningsvraag. Ook vind je hier een overzicht met veelgestelde vragen.  Voor overige vragen over Extra handen voor de zorg in de WZW-regio kun je contact met ons opnemen via extrahandenvoordezorg@wzw.nl / 026 389 89 83.
Contactpersonen van organisaties kunnen rechtstreeks contact opnemen met regionaal coördinator van Extra handen voor de zorg Wendy Penning via: w.penning@wzw.nl of 06 – 21 28 07 88.

Over Extra handen voor de zorg
Extra handen voor de zorg is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, Nu’91, CNV, Actiz, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.