Extra handen voor de zorg

Extra handen voor de zorg is een crisisorganisatie, opgezet in de eerste golf van de coronapandemie om de vraag van zorgorganisaties te verbinden met het aanbod van mensen die de zorg willen ontlasten. Met veel collega’s hebben we daar vanaf maart 2020 hard aan gewerkt. Een crisisorganisatie betekent ook een tijdelijke organisatie.

We zijn in een fase van de coronacrisis beland waarin de werkzaamheden worden afgebouwd.

Aanmelden bij behoefte aan extra ondersteuning
Op www.extrahandenvoordezorg.nl konden zorgorganisaties hun behoefte aan extra tijdelijke medewerkers doorgeven. Dit is ook de website waar (oud-)zorgprofessionals (denk aan gepensioneerden, studenten, zorgprofs die in het verleden in de zorg hebben gewerkt en enthousiaste mensen zonder zorgervaring die een training bij de Nationale Zorgklas hebben doorlopen) zich hebben geregistreerd om organisaties te helpen.

Sinds 12 augustus 2021 is het niet meer mogelijk om als zorgorganisatie een aanvraag in te dienen.

Over Extra handen voor de zorg
Extra handen voor de zorg is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, Nu’91, CNV, Actiz, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

WZW is schakel voor zorgorganisaties in Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland. Alle aanmeldingen zijn terecht gekomen in een landelijke database. WZW is voor de regio Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland het eerste contact met de zorgorganisaties die ondersteuning nodig hebben. Op ons loopbaanplatform Werkeninzorgenwelzijn.nl is ook een pagina voor Extra handen voor de zorg ingericht.

Wat gebeurt er na 31 augustus met Extra handen voor de zorg?
Vanaf 1 september 2021 bestaat het bestand van Extra handen voor de zorg alleen nog uit mensen met een zorgdiploma, die hebben aangegeven beschikbaar te willen blijven voor een eventuele volgende crisis. De gegevens van alle andere kandidaten worden conform AVG verwijderd uit het bestand. Per 1 september is het project volledig afgerond. Voor een lopend onderzoek naar de resultaten van Extra handen voor de zorg worden de gegevens die in Eelloo staan momenteel nog gebruikt. Drie maanden na sluiting van het project, op 1 december 2021, zullen alle gegevens van zorgorganisaties conform AVG worden verwijderd.

Veelgestelde vragen & contact
Op de website van Extra handen voor de zorg vind je alle meest actuele informatie. Voor overige vragen over Extra handen voor de zorg in de WZW-regio kun je contact met ons opnemen via extrahandenvoordezorg@wzw.nl / 026 389 89 83. Contactpersonen van organisaties kunnen rechtstreeks contact opnemen met regionaal coördinator van Extra handen voor de zorg Wendy Penning via w.penning@wzw.nl of 06 – 21 28 07 88.