Vernieuwde Ontdekdezorg website live!

24 feb 2023

Piekmomenten en toolkit

De vernieuwde website van de doorlopende Ontdekdezorg campagne is vanaf nu te vinden via ontdekdezorg.nu. Met de landelijke campagne Ontdekdezorg ondersteunen we zorg- en welzijnsorganisaties in de werving van de doelgroepen zij-instromers en herintreders. Op Ontdekdezorg.nu kunnen zij algemene informatie vinden over werken en leren in Zorg en Welzijn. Via een landkaart en postcodezoeker worden bezoekers doorverwezen naar de activiteiten- en vacaturepagina’s van werkgeversorganisaties in hun regio, in onze regio is dat werkeninzorgenwelzijn.nl.

Ontdekdezorg concept is veranderd: nu het hele jaar door!

Het Ontdekdezorg concept is in 2023 veranderd van de voorheen Ontdekdezorg week naar een doorlopende Ontdekdezorg campagne. De Ontdekdezorg campagne zal het hele jaar zichtbaar zijn en op landelijke piekmomenten in het jaar extra aandacht geven aan werken en leren in Zorg en Welzijn. Er wordt ingezet op continuïteit en de kracht van de herhaling. De campagne ondersteunt de voorlichtings- en wervingsactiviteiten die zorg- en welzijnsorganisaties door het jaar heen organiseren met landelijke communicatie via de Ontdekdezorg en social media kanalen.

Spreiding van activiteiten door het jaar heen, in plaats van 1x per jaar een week in maart, geeft zij-instromers en herintreders op elk moment de kans om zich te oriënteren in Zorg en Welzijn.

Er zijn 6 weken in het jaar waarin extra aandacht vanuit landelijke marketing van Ontdekdezorg wordt gegenereerd. Tip: organiseer je activiteiten rondom deze piekmomenten om mee te liften op deze landelijke communicatie.

De piekmomenten:
  • Maart 2023 (piekweek 13 t/m 18 maart)
  • Juni 2023 (piekweek 12 t/m 17 juni)
  • Oktober 2023 (piekweek 16 t/m 21 oktober)
  • Februari 2024
Landelijke activiteiten

Tijdens het eerste piekmoment in maart 2023 worden landelijk een aantal activiteiten gericht op oriëntatie georganiseerd, waaronder twee webinars: ‘Ik wil de zorg in, waar begin ik?’ gericht op zij-instromers en ‘Ik wil de zorg weer in, waar begin ik?’ gericht op herintreders. Ook vindt er een live oriëntatie workshop met Sterk in je werk coaches en een live Sterk in je werk vragenuurtje plaats. In toekomstige piekmomenten worden aan deze activiteiten ook podcasts toegevoegd.

Toolkit

Er is een toolkit beschikbaar, zodat je ook zelf aan de slag kunt met de promotie van Ontdekdezorg. In deze landelijke Ontdekdezorg communicatietoolkit vind je o.a. posters, flyers, video’s, logo’s, zoom achtergronden en social media afbeeldingen. Zowel in losse documenten, als Indesign, als in Canva Sjablonen. Er is dus heel veel makkelijk zelf aan te passen. Ga naar de Toolkit

Faciliterende rol WZW

WZW faciliteert de campagne Ontdekdezorg in onze regio. We denken graag met je mee over ondersteuning, en hoe jouw organisatie zelf – of in samenwerking met andere zorg- en welzijnsorganisaties en stakeholders – passende evenementen kan organiseren.

Vanaf de landelijke website Ontdekdezorg.nu komen de bezoekers uit onze regio terecht op de regionale website werkeninzorgenwelzijn.nl van WZW. Alle WZW-leden kunnen hier eenvoudig en gratis hun activiteiten en vacatures plaatsen. Ook zorgen wij voor doorlopende zichtbaarheid van Ontdekdezorg op onze social media kanalen (Instagram en Facebook).

Heb je ideeën of wil je meer informatie over Ontdekdezorg?

Neem contact op met Yvonne Smets.