Stageaanpak regio Nijmegen

21 nov 2022

Het is in ieders belang dat (aankomende) professionals binnen hun opleidingstermijn de vereiste praktijkervaringen kunnen opdoen met de juiste begeleiding. Daarom werken meerdere VV(T) organisaties, de ziekenhuizen, onderwijspartners en WZW in regio Nijmegen sinds een jaar nauw samen om met elkaar voldoende stageplekken te kunnen bieden.

De focus van de samenwerking ligt op het duurzaam vormgeven van een gespreksstructuur voor de stageaanpak. Hoewel op basis van ontgroening een afname in de vraag van stageplekken wordt verwacht, blijft ook dan goede afstemming en samenwerking van belang. Dit project is het begin van een duurzame samenwerking tussen zorgorganisaties en onderwijs om ervoor te zorgen dat er voor de regio voldoende stages en begeleiding geboden kan worden. Bijkomend effect is dat andere, samenhangende vraagstukken eenvoudig op tafel komen. WZW zet zich in om deze samenwerking te faciliteren, en verbreedt deze aanpak in 2023 op vraag in andere sub-regio’s.

Kijk voor meer informatie ook op de projectpagina van Stageaanpak Nijmegen of neem contact op met projectmanager Nienke Freije, n.freije@wzw.nl.