Slotpublicatie Wendbaar aan het werk Plus verschenen

26 jan 2022

Het project Wendbaar aan het werk Plus Oost-Nederland, waaraan dertien Zorg en Welzijn organisaties twee jaar lang hebben deelgenomen, is eind 2021 afgerond. Negen van hen delen hun ervaring in de onlangs verschenen slotpublicatie ‘Duurzame inzetbaarheid is van iedereen’. Lees hoe zij, in de periode waarin het coronavirus ons in de greep hield, een belangrijke ontwikkeling in gang hebben gezet om via duurzame inzetbaarheid oplossingsgericht naar de toekomst te kijken.

Gezamenlijk initiatief

Wendbaar aan het werk Plus is een gezamenlijk initiatief van vakbond CNV en de werkgeversverenigingen Transvorm, Zorg aan Zet, WGV Zorg en Welzijn en WZW en is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Europees Sociaal Fonds.

Projectinhoud

Binnen het project hebben organisaties gewerkt aan het verbeteren van de (werk-privé) balans, het versterken van gesprekstechnieken, het opzetten van een buddy-systeem, van vitaliteit en veerkracht en het versterken van werkrelaties. Ook zijn er organisaties die het Huis van Werkvermogen hebben geïntroduceerd dat mooie handvatten biedt om gesprekken en interventies met als thema Duurzame inzetbaarheid vorm te geven. Daarnaast deelt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen haar onderzoeksresultaten vanuit de QuickScans die plaats hebben gevonden bij de start en aan het eind van de projectperiode.

Slotpublicatie

Blader door ‘Duurzame inzetbaarheid is van iedereen’ om de slotpublicatie van Wendbaar aan het werk Plus te kunnen lezen en laat je inspireren om ook met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan binnen jouw organisatie.

Klik hier om de slotpublicatie in een nieuw venster te openen.

Duurzame inzetbaarheid

Als organisatie wil je dat jouw medewerkers gezond en met plezier aan het werk zijn. Dat hun inzetbaarheid wordt vergroot en hun talenten optimaal worden benut. Duurzaam inzetbare medewerkers zijn vitaal, productief, gemotiveerd en leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de dienstverlening van een organisatie. Kortom: je wil inspelen op behoud. De uitstroom in de sector is groot dus het is erg belangrijk om goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid (nog) hoger op de agenda te zetten.

Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie over het afgeronde project. Wil je verder praten over de slotpublicatie of gewoon een keer sparren over hoe je duurzame inzetbaarheid kunt vormgeven in je organisatie, neem dan contact op met Marlijn ter Maat, projectmanager duurzame inzetbaarheid, via m.termaat@wzw.nl of 06 – 82 42 60 07.