Regeling Coronabanen in de zorg tijdelijk opgeschort

2 feb 2022

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport schort de verlenging van de subsidieregeling Coronabanen in de zorg (COZO) tijdelijk op. Dit betekent dat zorgaanbieders voorlopig geen aanvraag kunnen doen voor COZO-subsidie voor de periode januari tot en met juni 2022.

Mogelijk misbruik regeling

Dit besluit neemt minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder na een signaal van mogelijk misbruik van de regeling. De minister wil eerst duidelijkheid over de aard en omvang van de signalen van mogelijk misbruik voordat overgegaan wordt tot verlenging van de COZO.
Afhankelijk hiervan kan het zijn dat het ministerie het beleid rondom misbruik en oneigenlijk gebruik in relatie tot deze subsidieregeling aanpast voordat de nieuwe verlenging van de regeling ingaat.

Subsidieregeling als crisismaatregel

De COZO is een regeling die ingezet is als crisismaatregel tijdens de coronapandemie om zorgmedewerkers te ontlasten in ondersteunende functies. In 2022 zou de COZO opnieuw verlengd worden, waardoor de regeling zou lopen tot en met 30 juni 2022.
Het uitgangspunt is dat zorgaanbieders op een later moment alsnog aanspraak kunnen maken op de subsidieregeling COZO. Afhankelijk van de aard en omvang van de signalen kan het zijn dat het ministerie het beleid rondom misbruik en oneigenlijk gebruik in relatie tot deze subsidieregeling aanpast, voordat de verlenging van de regeling ingaat.

Lees hier het volledige bericht van het ministerie. Nadere informatie over de aanleiding staat in dit bericht.

Houd deze website in de gaten voor nadere informatie.
Voor eerdere berichtgeving over de regeling coronabanen verwijzen we naar dit nieuwsbericht op onze website.