Ontdekdezorg nu het hele jaar door!

24 nov 2022

We organiseren samen met werkgevers in Zorg en Welzijn al tien jaar de Ontdekdezorg week (voorheen de Week van Zorg en Welzijn). Maar de wereld verandert: de arbeidsmarkt is nu anders dan een paar jaar geleden en krapper dan ooit. Dit jaar zagen we in de evaluatie van de Ontdekdezorg week een duidelijke trend: de campagne wordt goed beoordeeld, maar werkgevers behalen de gestelde doelen niet. Tijd voor een nieuwe aanpak!

Wat gaat er gebeuren?
Het Ontdekdezorg week concept verandert. Mensen zoeken het hele jaar door naar (ander) werk. Daarom gaan we zorg- en welzijnsorganisaties ondersteunen met een doorlopende campagne: Ontdekdezorg. De doelgroep waar we onze communicatie op richten blijft hetzelfde: zij-instromers en herintreders. We behouden de look & feel van de Ontdekdezorg week, want deze is bekend bij de doelgroep en werkgevers.

Spreiding van activiteiten door het jaar heen, in plaats van 1x per jaar een week in maart, geeft zij-instromers en herintreders op elk moment de kans om zich te oriënteren in Zorg en Welzijn.

We zetten in op continuïteit en de kracht van de herhaling. De Ontdekdezorg campagne zal het hele jaar zichtbaar zijn en op landelijke piekmomenten in het jaar extra aandacht geven aan werken en leren in Zorg en Welzijn. De campagne gaat de voorlichtings- en wervingsactiviteiten die jouw organisatie door het jaar heen organiseert, ondersteunen met doorlopende communicatie.

Wat kun je van ons verwachten?

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. We zijn gestart met het landelijk uitwerken van dit concept samen met onze collega-werkgeversverenigingen, en verwachten in de loop van 2023 te kunnen starten.

We nemen graag jouw ideeën en behoeften aan ondersteuning hierin mee. Laat het ons weten!

Heb je ideeën of behoeften aan ondersteuning?

Laat het ons weten! Neem dan contact op met