Nieuwe voorzitter en lid RvT WZW benoemd

4 dec 2023

Annemiek Nelis en Stan Megens zijn benoemd als respectievelijk voorzitter en lid van de Raad van Toezicht van WZW, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn. De Algemene Ledenvergadering stemde afgelopen week in met hun voordracht. De Raad van Toezicht en Directeur-bestuurder Pascalle Neijenhuis laten weten blij te zijn met hun komst en danken scheidend voorzitter Toke Piket voor haar inzet van de afgelopen zes jaar.

Met Annemiek en Stan krijgt de RvT van WZW er twee ervaren toezichthouders bij. Beiden hebben diverse betrekkingen als toezichthouder vervuld. Ze zijn daarnaast bekend met de sector en brengen hun ervaring in andere domeinen mee. Ook zijn zij beiden woonachtig in de regio en hebben daarmee regionale verbondenheid.

Annemiek werkt sinds geruime tijd bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid in verschillende functies. Momenteel als directeur Innovatie, Kennis en Strategie. Daarvoor was zij werkzaam bij onder andere de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en Radboud University. Eerder was zij toezichthouder bij Siza en Rijnstate, leden van WZW. Annemiek volgt als voorzitter RvT bij WZW Toke Piket op die na afloop van twee termijnen voorzitterschap afscheid heeft genomen.

 

 

 

 

Stan is per 1 november gestart als directeur bij de gemeente Venlo. Daarvoor was hij 18 jaar zzp’er in het financieel interim management, met name in de publieke sector bij gemeenten, waterschappen, onderwijs en zorg. Dit combineert hij met de functie van financieel toezichthouder binnen het publieke domein. Zo was hij lid van de RvC van Thius en Stichting Woningbeheer Betuwe.

Over WZW

WZW is de Werkgeversvereniging van Zorg en Welzijn in de regio Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland. Met haar 110 aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties, regionale onderwijspartners en andere stakeholders zet WZW zich in voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt van de sector. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van het bestuur, de bedrijfsmatige en beheersmatige aspecten van de vereniging en de algemene gang van zaken. Naast Annemiek en Stan Megens bestaat de RvT van WZW uit Peter van Mulkom, bestuurder ROC Nijmegen, Angela Jansen, bestuurder ZZG Zorggroep, Eric van der Graaf, directeur Strategie en Zorgvernieuwing Lunet Zorg en Gio de Greef, bestuurder IrisZorg.