Nauwe samenwerking onderwijsinstellingen voor Zorgrunners

22 mei 2023

Over je eigen organisatiegrenzen heen kijken én je samen inzetten voor het maatschappelijke belang; dat is wat 3 onderwijsorganisaties voor de zorgrunners hebben gedaan. ROC Rivor, Dulon College en Rijn IJssel ontwikkelden onlangs gezamenlijk een training om toekomstige zorgrunners op te leiden. Inmiddels zijn de eerste trainingsrondes afgerond met een mooi resultaat; gemiddeld geven de zorgrunners de training een 8,8!

Zorgrunners
Zorgrunners zijn studenten van niet-medische opleidingen die getraind worden in basisvaardigheden binnen zorg en welzijn. Na een korte opleiding kunnen zij worden ingezet in de zorg en daarmee een onmisbare bijdrage leveren aan de arbeidsmarkt.

“Ik ben nu zelfverzekerd, de training om zorgrunner te worden heeft mij zeker geholpen!”

Nauwe samenwerking
De gezamenlijke training leidde ook tot een nauwere samenwerking tussen de 3 mbo-instellingen. Zo konden de studenten die een trainingsavond misten deze inhalen bij een van de andere onderwijsinstellingen. Een mooi concreet voorbeeld van hoe samenwerking kan leiden tot de verdere flexibilisering van het onderwijs!

“Ik heb niet alleen meer kennis maar nu ook meer interesse in de zorg.”

“De training heeft mij meer duidelijkheid gegeven over de functie van zorgrunner
en genoeg kennis om aan de slag te gaan!”

Inspiratiekaart
Tijdens de training kregen de studenten allerlei taken aangeleerd. Samen met de algemene vaardigheden zijn deze vormgegeven op een inspiratiekaart. Een geheugensteuntje voor de zorgrunners en ter inspiratie voor een gesprek met hun begeleider. Iedere zorgrunner heeft immers ook andere talenten die van waarde kunnen zijn voor het leveren van een dag zorg.

“Ik weet nu wat ik moet doen en hoe ik moet handelen!”

Initiatief
Zorgrunners is een initiatief waaraan 9 ouderenzorgorganisaties, 3 onderwijsorganisaties en WZW, de werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, deelnemen.
Meer weten? Check: wzw.nl/projecten/zorgrunners/