Workshop – Het Potentieel Pakken

Meld je hier aan!
25 juni 2024 13.30 - 16:30 uur (inloop vanaf 13.15 uur)
Kansen voor contractuitbreiding voor jouw organisatie

Zijn de personeelstekorten dagelijks voelbaar binnen jouw organisatie en heeft jouw organisatie medewerkers met (veelal) kleine contracten? Heeft jouw organisatie moeite om deze medewerkers te behouden en is het voor jullie een uitdaging om de medewerkers met een groot contract in te roosteren zonder veel minuren? Ook benieuwd naar hoe je een betere werk-privé balans krijgt door contractuitbreiding? Dan is de workshop Het Potentieel Pakken op dinsdag 25 juni echt iets voor jou! 

Wat kun je verwachten
In samenwerking met Stichting Het Potentieel Pakken en het Ministerie van VWS organiseert WZW deze workshop voor haar leden. Medewerkers bewegen meer uren te gaan werken, is namelijk een concreet handelingsperspectief om de tekorten tegen te gaan. In de bijeenkomst krijg je inzicht in de kansen voor contractuitbreiding en praktische handvatten om met dit thema aan de slag te gaan binnen jouw organisatie.
Onderwerpen die aan bod komen:

  • De kansen van contractuitbreiding
  • Welke rol speelt de beloning hierbij
  • Hoe past contractuitbreiding binnen de (HR)organisatie
  • Meerurenbonus: do’s & don’ts

Het ministerie van VWS informeert je over randvoorwaarden als jouw organisatie een meerurenbonus wil inzetten om contractuitbreiding te stimuleren. ZZG Zorggroep deelt daarnaast haar ervaring met het uitbreiden van contracturen. De ouderenzorgorganisatie doorliep een traject waarbij zij passende contracten mogelijk heeft gemaakt door te komen tot roosters die beter aansluiten op de wensen van het team. Dit traject is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Stichting Het Potentieel Pakken (HPP). Stichting HPP heeft inmiddels vijftig organisaties begeleid op dit thema en deelt in deze workshop de opgedane kennis en inzichten.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor:

  • HR-managers
  • HR-professionals
  • Direct leidinggevenden / managers primair proces
  • Professionals van zorg en welzijnsorganisaties die zich bezighouden met contracten
  • Roosteraars

Deze bijeenkomst wordt kosteloos georganiseerd voor leden van WZW.

Datum
Dinsdag 25 juni 2024

Tijdstip
13.30 – 16.30 uur (inloop vanaf 13.15 uur)

Locatie
WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem

Kosten
Deelname aan deze workshop is gratis voor leden van WZW.

Informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met programmamanager Susanne Haarsma, s.haarsma@wzw.nl of 06 – 83 56 67 50.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door op bovenstaande knop te klikken.