Webinar Tel mee met Taal

Meld je aan!
16 januari 2024 10.00 - 11.00 uur

WZW organiseert, samen met Finestri Subsidiemanagement, op 16 januari 2024 een online informatiesessie waarin we alle aspecten van de regeling Tel mee met Taal uitleggen. Na deze sessie weet je wat de regeling inhoudt, hoe het aanvraagproces verloopt, waar je op moet letten, we delen ideeën en voorbeelden en je krijgt volop gelegenheid om vragen te stellen.

Kortom, laat je informeren en kijk of de subsidieregeling Tel mee met Taal voor jouw organisatie kansen biedt in 2024!

De regeling in het kort
Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het verbeteren van de basisvaardigheden van werknemers. Van 1 januari tot en met 29 februari 2024 is het mogelijk om deze subsidie aan te vragen.
Investeren in basisvaardigheden (taal, rekenen of digitale vaardigheden) op de werkvloer kent voordelen voor zowel werknemer als werkgever:

  • Er worden minder fouten gemaakt op de werkvloer.
  • Werkstress en ziekteverzuim gaan omlaag.
  • Medewerkers krijgen vaak meer zelfvertrouwen en kunnen beter zelfstandiger werken.
  • Veel werkgevers – die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer – merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Betere taalvaardigheid
De subsidie Tel mee met Taal gaat over scholing, die moet leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van jouw werknemers. Dit geldt ook voor zzp’ers die voor je bedrijf werken. Of andere werknemers waarmee je een minder duurzame arbeidsrelatie bent aangegaan. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke arbeidsplaatsen of  beschut werk. Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant. Je kunt de subsidie bovendien gebruiken voor meerdere opleidingstrajecten.

LET OP:
Je mag de subsidie alleen inzetten voor werknemers met een taalniveau lager dan het referentieniveau 2F, rekenvaardigheid op een niveau lager dan referentieniveau 2F, of digitale vaardigheden op een niveau lager dan het basisniveau 2.

Datum
Donderdag 16 januari 2024

Tijd
10.00 tot 11.00 uur

Vorm
Dit is een online bijeenkomst. De sessie wordt verzorgd door Raymond van de Peppel, senior subsidie-adviseur bij Finestri Subsidiemanagement.

Voor wie
Deze informatiesessie is bedoeld voor HR-professionals, opleidingsadviseurs en anderen die interesse hebben om meer te weten over deze regeling, werkzaam bij een zorg- of welzijnsorganisatie.
Dit webinar is voor leden van WZW.

Contact
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectmanager Maurits Follender Grossfeld, m.follendergrossfeld@wzw.nl | 06 820 94 740.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaande blauwe aanmeldknop. Je ontvangt uiterlijk een week van te voren een herinneringsmail met daarin de link naar het webinar.

 

Op deze bijeenkomst zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.