Webinar – Regie op het onboardingsproces

18 april 2024 13.00 – 14.30 uur

Tijdens deze interactieve online sessie op donderdag 18 april gaan we dieper in op regie hebben en houden op het onboardingsproces. Daarnaast wordt er verteld over een manier waarop je dit goed kunt organiseren; namelijk met de inzet van ‘een organisatiebuddy’.

In tijden waarin behoud van zorg- en welzijnsmedewerkers van essentieel belang is, is het extra belangrijk om je onboardingsproces goed op orde te hebben. Wat kun je deze middag verwachten?

Spreker Matteo Kooman
Matteo Kooman van OWL (Bureau OWL) vertelt hoe je regie houdt op het onboardingsproces. Matteo was eerder via WZW verbonden aan het project ‘De organisatiebuddy’. Een programma over onboarden waaraan 11 zorgorganisaties deelnamen. Projectleider Matteo heeft per deelnemende organisatie onderzocht waar de behoefte ligt om tot de beste invulling te komen van een onboardingsproces en/of de functie organisatiebuddy. Hij geeft mooie en hilarische bruikbare voorbeelden maar vertelt ook hoe het niet moet én hoe het niet moet…Niet vinken maar vonken!

Best practice Vilente
Vilente zet organisatiebuddy’s in om nieuwe collega’s een goede start te geven, te zorgen dat zij zich welkom voelen en goed geïnformeerd zijn over de werkwijze van de organisatie. Duidelijkheid en structuur zijn hierbij van belang.

Organisatiebuddy Desiree Ebbers van Vilente deelt haar ervaringen! Zij weet als geen ander hoe belangrijk het is om nieuwe medewerkers een warm welkom te geven en wegwijs te maken binnen de organisatie. Wanneer nieuwe medewerkers direct het gevoel hebben dat ze er mogen zijn en er toe doen, dan leidt dit tot meer betrokkenheid en een basis van vertrouwen voor de samenwerking.” Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast een grappig filmpje over de organisatiebuddy.

Voor wie?
  • HR-professionals
  • Recruiters
  • Arbeidsmarktcommunicatiespecialisten
  • Professionals met Werving & Selectie als verantwoordelijkheid
Dit webinar is voor leden van WZW.Deze online onboardingsessies worden aangeboden door: Utrechtzorg, deRotterdamseZorg, ZWconnect, WGV Zorg en Welzijn, WZW, Zorg aan Zet, Sigra, Transvorm en Viazorg.

Datum
Donderdag 18 april 2024

Tijdstip
13.00 – 14.30 uur

Vorm
Dit is een online bijeenkomst. Je ontvangt na aanmelding ongeveer een week voorafgaand aan het webinar een mail met daarin de link naar de online sessie.

Informatie
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectmanager Yvonne Smets, y.smets@wzw.nl | 06 30 24 75 18.

Aanmelden
Meld je aan via dit aanmeldformulier.
Je gaat naar een pagina van Viazorg. Het aanmeldformulier bevindt zich onderaan de pagina.