Webinar – Ontdek het belang van psychologische veiligheid bij onboarding

20 maart 2023 13.00 - 14.30 uur

In een tijd waarin de uitstroomcijfers van personeel in de sector Zorg en Welzijn er niet om liegen, is het extra belangrijk om je onboarding goed op orde te hebben. Het komende jaar worden er daarom vier online interactieve en praktische onboardingsessies georganiseerd door werkgeversverenigingen. Op woensdag 20 maart vindt de eerste onboardingsessie plaats met als onderwerp: Het belang van psychologische veiligheid bij onboarding van nieuwe medewerkers!

Bouwstenen van psychologische veiligheid

Spreker Remy van Gelder, eigenaar van Bureau Van Gelder, laat je de bouwstenen ontdekken van psychologische veiligheid. Je leert wat je kunt doen om een open en veilig werkklimaat te creëren in jouw organisatie en team.

“Met psychologische veiligheid kun je niet vroeg genoeg beginnen. Wanneer nieuwe medewerkers direct het gevoel hebben dat ze er mogen zijn en er toe doen, dan leidt dit tot meer betrokkenheid en een basis van vertrouwen voor de samenwerking.”

Praktijkvoorbeeld Jeugdbescherming Gelderland

Spreker Roy Vestege, teamleider Jeugdbescherming Gelderland, deelt een praktijkvoorbeeld over hoe hij samen met zijn team invulling heeft gegeven aan het inwerken en behouden van medewerkers. En dit inwerk-programma blijkt opvallend goed te werken!

“We praten hier over echt contact, eerlijk zijn in de begeleiding en tijd nemen.”

Meer inspirerende onboardingsessies in 2023

In 2023 worden vier online inspirerende onboarding sessies georganiseerd door acht werkgeversorganisaties voor Zorg & Welzijn. Zorg aan Zet en Viazorg trappen deze eerste sessie af. Deze online onboardingsessies worden aangeboden door: Utrechtzorg, deRotterdamseZorg, ZWconnect, WGV Zorg en Welzijn, WZW, Zorg aan Zet, Sigra en Viazorg

Voor wie?

  • HR-professionals
  • Recruiters
  • Teamleiders

Deze bijeenkomst is voor leden van WZW, Utrechtzorg, deRotterdamseZorg, ZWConnect, WGV Zorg en Welzijn, Zorg aan Zet, Sigra en Viazorg.

Datum
20 maart 2023

Tijdstip
13.00 – 14.30 uur

Vorm
Dit is een online bijeenkomst via Zoom. Je ontvangt de link na aanmelding.

Kosten
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW en de andere werkgeversverenigingen.

Informatie
Heb je vragen? Neem dan contact op met projectmanager Yvonne Smets, y.smets@wzw.nl of 06 – 30 24 75 18.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze online bijeenkomst via dit aanmeldformulier.

Je ontvangt na aanmelding een mail met de daarin de zoomlink naar het webinar. Houd deze paraat op woensdag 20 maart. Let op, aanmelden verloopt via de website van Viazorg.