Webinar onboarding: draagvlak creëren en hoe om te gaan met weerstand

Meld je aan
20 september 2023 9.30 - 11.00 uur

Een succesvolle onboarding voor je nieuwe medewerkers: het lijkt simpel, echter slagen veel organisaties er niet in om medewerkers succesvol in te werken en aan hun organisatie te binden. Zeker in deze tijd van arbeidsmarktkrapte is dit een grote uitdaging. Want hoe zorg je dat er voldoende aandacht, tijd en ruimte wordt vrijgemaakt voor het onboarden van nieuwe medewerkers in je organisatie? En hoe creëer je optimaal draagvlak bij het onboarden van nieuwe medewerkers en waarom is dit belangrijk?

Op woensdag 20 september vindt van 09.30 tot 11.00 uur dit landelijke webinar plaats over onboarding. Tijdens dit webinar, georganiseerd door werkgeversorganisaties Sigra en ZWconnect, gaan we het hebben over het creëren van draagvlak en hoe om te gaan met weerstand binnen het onboarding traject. Twee organisaties vertellen meer over hun onboarding programma en hoe zij omgaan met draagvlak en weerstand. Daarnaast zal Frank Philips van Yes! We Connect vanuit zijn ervaringen met het ondersteunen van de onboarding bij tal van organisaties een aantal inspirerende ‘onboarding hacks’ delen. Je kunt je aanmelden voor het webinar via deze link.

Meer inspirerende onboardingsessies in 2023

In 2023 wordt een reeks van vier verschillende online inspirerende onboardingsessies georganiseerd door acht werkgeversorganisaties voor Zorg & Welzijn. Deze derde sessie van de reeks wordt verzorgd door werkgeversorganisaties Sigra en ZWconnect. Deze online onboardingsessies worden aangeboden door: Utrechtzorg, deRotterdamseZorg, ZWconnect, WGV Zorg en Welzijn, WZW, Zorg aan Zet, Sigra en Viazorg

Op maandag 20 november vindt het volgende webinar plaats van 13.00 tot 14.30 uur. Het thema van dat webinar is ‘inzet van technologie bij onboarding’. Dit webinar wordt mede verzorgd door WZW. Zet deze datum alvast in je agenda, en houd onze website in de gaten voor meer informatie t.z.t.!

Voor wie?

  • Recruiters
  • Arbeidsmarktcommunicatiespecialisten
  • HR-professionals
  • Beleidsmedewerkers vitaliteit
  • Opleidingsadviseurs
  • Arbocoördinatoren
  • Verzuimcoaches
  • Bedrijfsmaatschappelijk werk en leidinggevenden/teamhoofden

Deze bijeenkomst is voor leden van WZW, Utrechtzorg, deRotterdamseZorg, ZWConnect, WGV Zorg en Welzijn, Zorg aan Zet, Sigra en Viazorg.

Datum
Woensdag 20 september 2023

Tijdstip
09.30 – 11.30 uur

Vorm
Dit is een online bijeenkomst. Je ontvangt de link na aanmelding.

Kosten
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW en de andere werkgeversverenigingen.

Informatie
Heb je vragen? Neem dan contact op met projectmanager Yvonne Smets,
via y.smets@wzw.nl of 06 – 30 24 75 18.

Aanmelden
Meld je aan via bovenstaande aanmeldknop.

Je ontvangt na aanmelding een mail met de daarin de link naar het webinar. Houd deze paraat op woensdag 20 september.