Masterclass Arbeidsrecht

Meld je aan
07 maart 2023 09.30 tot 12.30 uur

De vrijwilliger en zzp’er in zorg en welzijn

Tegenwoordig maken steeds meer zorg- en welzijnsinstellingen gebruik van vrijwilligers en zzp’ers. Wil je meer weten over de bijzondere positie van deze personen? Geef je dan snel op voor deze masterclass!

Inhoud masterclass
We bespreken de regels en bijzonderheden die gelden voor de inzet van een vrijwilliger en een zzp’er in zorg en welzijn. Vragen die bijvoorbeeld aan de orde komen zijn:

• Weet jij wat de rechten van een vrijwilliger zijn?
• En hoe beoordeeld wordt of er geen verkapt dienstverband is?
• Hoe moet de vrijwilligersovereenkomst er eigenlijk uit zien? Welke bepalingen mogen niet ontbreken?
• Welke werkzaamheden mag een vrijwilliger doen en hoe zit het met aansprakelijkheid?
• Wat mag de beloning van een vrijwilliger zijn en kun je zomaar afscheid nemen van een vrijwilliger?
• Kun je een zzp’er onbeperkt inschakelen?
• Wat moet je vastleggen met de zzp’er? Arbeidsrechtelijk, fiscaal maar ook vanuit de kwaliteitswetten in de zorg die van toepassing zijn.
• Hoe lang mag je de zzp’er inzetten?
• Wat zijn de ontwikkelingen over de positie en inzet van de zzp’er en kun of moet je daarop al anticiperen?

Uiteraard kunnen er vragen op voorhand worden ingestuurd en/of tijdens de masterclass worden ingebracht.

Door wie?
De masterclass wordt verzorgd door Hanze advocaat. WZW heeft een samenwerkingsovereenkomst met Hanze advocaat, op basis waarvan leden gebruik kunnen maken van de gratis telefonische juridische helpdesk (085-0160560) en korting krijgen op het uurtarief.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is met name bedoeld voor HR-professionals (managers/ adviseurs/ medewerkers). Andere geïnteresseerden in dit onderwerp zijn ook van harte welkom.

DATUM
Dinsdag 7 maart 2023

TIJD
9.30 tot 12.30 uur

LOCATIE
WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem

DEELNAMEKOSTEN
De kosten van deze masterclass voor leden van WZW bedragen € 220,- per persoon. Niet-leden betalen € 275,- per persoon. Dit bedrag is inclusief aansluitende lunch.

Annulering van deelname kan tot 14 dagen voor aanvang van de datum van de activiteit, waarbij twintig procent van de deelnamesom in rekening zal worden gebracht. Bij annulering tussen 14 en 7 dagen is vijftig procent van de deelnamesom verschuldigd. Bij annulering binnen zeven dagen voor aanvang van de activiteit is het volledige deelname bedrag verschuldigd.

INFORMATIE
Voor meer informatie over deze masterclass kun je contact opnemen met Jack Harmsen, via j.harmsen@wzw.nl of 06 – 82064776.

AANMELDEN
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door gebruik te maken van de aanmeldbutton bovenaan deze pagina. Geef in het opmerkingenveld aan of je mee luncht en of je dieetwensen hebt. Wees er wel op tijd bij, want er is plek voor maximaal 15 deelnemers!