Leernetwerkbijeenkomst stage- en opleidingscoördinatoren

Meld je hier aan!
12 maart 2024 10.00 - 12.00 uur

De arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn vraagt om (versnelde) instroom en doorstroom van zorgmedewerkers. De flexibilisering van het onderwijs biedt daarvoor kansen. Niet alleen kan dit het onderwijs beter laten aansluiten op de wensen en leerbehoeften van vele nieuwe instromers en huidige medewerkers. Ook kan het voorzien in wat de sector nu én in de toekomst nodig heeft.

Graag nodigen wij je uit voor de leernetwerkbijeenkomst op 12 maart aanstaande om over dit thema in gesprek te gaan. We verdiepen ons in de ontwikkelingen rondom flexibilisering binnen het mbo en hbo, met onder meer aandacht voor leereenheden, praktijkverklaringen, leeruitkomsten en microcredentials. Welke kansen bieden ze? En wat betekent dit voor de praktijk?

Programma
Twee gastsprekers nemen ons mee in de ontwikkelingen met betrekking tot de flexibilisering van onderwijs op het mbo en hbo. Waar staat het hoger beroepsonderwijs momenteel als het gaat om flexibilisering? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen? Waar worden kansen en uitdagingen gezien? Sabine van Eldik, projectleider onderwijsinnovatie – HAN, gaat daar dieper op in.

Marianne Gardien, beleidsadviseur ZWS – MBO Raad, vertelt vervolgens meer over onder andere mbo-certificaten en leereenheden. Al sinds 2019 zijn deze ontwikkelingen in het mbo gaande en ze stimuleren maatwerk en flexibiliteit van het beroepsonderwijs voor volwassenen. Maar waar staan we nu?

Samen verder
We zijn benieuwd waar jij kansen ziet voor de verdere flexibilisering van het onderwijs en hoe we hier vervolgstappen in kunnen zetten. Wij kijken ernaar uit om samen in gesprek te gaan. Tijdens het leernetwerk is er bovendien voldoende ruimte om te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Meld je eenvoudig aan via de roze aanmeldknop bovenaan deze pagina.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor stage- en opleidingscoördinatoren van onze leden. Deelname is gratis.

Datum
Dinsdag 12 maart

Tijdstip
10.00 – 12.00 uur

Locatie
WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem

Contact
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het Leernetwerk opleidings- en stagecoördinatoren? Neem dan contact op met Nienke Freije, n.freije@wzw.nl | 06 – 13 784 652, of Jennifer de Boer, j.deboer@wzw.nl | 06 – 82 834 708.

Aanmelden
Meld je aan via de bovenstaande blauwe aanmeldknop.
Er zijn voor deze bijeenkomst maximaal 25 plekken beschikbaar. Daarna word je automatisch op een wachtlijst geplaatst.