Leernetwerk recruitment ‘Open Hiring’

Meld je hier aan!
20 juni 2024 15.00 - 17.00 uur

Open Hiring: een baan zonder sollicitatiegesprek  

Met Open Hiring heeft iedereen een eerlijke kans op een baan. Wie wil én kan werken, kan aan de slag. Zonder sollicitatiegesprek, zonder brief, zonder vragen. Open Hiring draait namelijk niet om diploma’s, maar om mensen. Niet om praatjes, maar om aanpakken. Je verleden doet er niet toe. Dat wat je vandaag wilt gaan bijdragen, des te meer.

Het nastreven van diversiteit en inclusiviteit is niet alleen een kwestie van rechtvaardigheid en gelijkheid. Iedereen verdient immers een eerlijke kans. De huidige situatie op de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn vraagt anders denken en doen. Door middel van Open Hiring verlaag je drempels voor talent om zich beschikbaar te stellen, voorkomen we vooroordelen en geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een betere kans op betekenisvol werk.

Tijdens deze leernetwerkbijeenkomst gaan we ons verdiepen in het concept ‘Open Hiring’ aan de hand van een praktijkcase uit de sector Zorg en Welzijn. Sprekers Jos van Delft (Start Foundation) en Priscilla Klip-Meijer (Santé Partners) delen hun ervaringen met deze wervingsmethode.

Jos van Delft

Jos van Delft zet zich als arbeidsmarktprofessional al ruim 25 jaar vanuit verschillende rollen in voor projecten die bijdragen aan een meer toegankelijke arbeidsmarkt en de toename van passend werk. Zo was hij onder andere coach en accountmanager bij USG Restart en Manager Inclusie en Diversiteit bij Hutten. De laatste 6 jaar is hij vanuit Start Foundation o.a. projectleider voor Open Hiring Nederland.

Priscilla Klip-Meijer

Priscilla Klip-Meijer is Teamleider Werving, Selectie en Arbeidsmarktcommunicatie bij Santé Partners. Met haar ruime ervaring op het gebied van recruitment en employer branding zet zij zich samen met haar enthousiaste team in voor verbetering en vernieuwing.

“Je kan meer dan je denkt! En motivatie is de sleutel tot leren en ontwikkelen.”

Priscilla pleit voor een skills-based arbeidsmarkt waarin talenten, vaardigheden en competenties belangrijker zijn dan het cv of de formele achtergrond. Binnen Santé Partners is zij een tweetal proeven gestart in de regio Utrecht en Rivierenland waarbij de traditionele gesprekken achterwege zijn gelaten. Graag neemt ze je mee in haar aanpak en inzichten tot nu toe.

Voor wie?

  • Recruiters
  • HR-professionals met werving en selectie in hun portefeuille

Deze bijeenkomst wordt kosteloos georganiseerd voor leden van WZW.

Datum
Donderdag 20 juni 2024

Tijdstip
15.00 – 17.00 uur

Locatie
WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem

Programma
14.45 – 15.00   Inloop
15.00 – 16.15 —  Presentatie en bespreking praktijkcase ‘Open hiring’
16.15 – 17.00 —  Netwerkborrel met zomerse drankjes 🍸🍹

Kosten
Deze bijeenkomst is gratis voor professionals van leden van WZW.

Informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met programmamanager Susanne Haarsma, s.haarsma@wzw.nl of 06 – 83 56 67 50.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door op bovenstaande knop te klikken en het bijbehorende inschrijfformulier in te vullen. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 25 deelnemers.